Paralimpia 2008, úszás: a Tőrös-tanítvány ötödször is diadalmaskodott

Peking |

<p>A fél lábát baleset miatt elveszítő dél-afrikai úszónő, Natalie du Toit teljesítette küldetését: öt számban indult és mind az ötben diadalmaskodott Pekingben, a paralimpián.</p>

Az amputáción átesett versenyző, aki az augusztusi nyári olimpián is részt vett és ott a hosszútávúszók 10 kilométeres viadalán a 16. lett, vasárnap 50 m gyorson nyert, s úgy lett összességében ötszörös első, hogy három számban is világcsúccsal győzött. A magyar Tőrös Károly tanítványa a paralimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy - hasonlóan az olimpián nyolcból nyolc győzelmet aratott amerikai Michael Phelpshez - ő is minden távon első akar lenni, amelyen elindul.

Négy éve, Athénban ugyancsak öt aranyat gyűjtött be Du Toit, aki olimpia és a paralimpia nyitóünnepségén is hazája zászlaját vitte. Du Toit karrierje kis híján kettétört 2001-ben, amikor robogójával iskolába menet elütötte egy autós. Bal lábát térdtől csonkolni kellett, de óriási lelkierővel folytatta az úszást.

Ő és a szintén paralimpiai aranyérmes lengyel Natalia Partyka asztaliteniszező az a két sportoló, aki a fogyatékosok és az épek seregszemléjén is elindulhatott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?