Pályacsúcs a pozsonyi maratonon

ÖSSZEÁLLÍTÁSPozsony.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Pozsony. Tavalyhoz hasonlóan ismét pályarekord született az immár kilencedik alkalommal megrendezett hagyományos pozsonyi maratonon: a kenyai Joel Maina Mwangi 11 másodperccel, 2:18:22-re módosította a csúcsidőt, melyet 2013-ban honfitársa, Isaac Chesiny állított fel – utóbbi futó idén a második helyen végzett. „A pozsonyi az első 2014-es maratonom, összességében pedig a negyedik. Győzni akartam, de sokáig egyedül futottam, ami nehéz volt, de tetszett a pálya útvonala. Örülök, hogy a félmaraton után most a nagyobb távot is megnyertem” – mondta a célban Mwangi.

A hazai futók közül Magyar Imre volt a leggyorsabb, aki a 14. helyen ért be a célba 2:44:55-ös idővel. „A 2:25-ös egyéni legjobbamat nem sikerült megdöntenem, mert a 39. kilométertől görcsölni kezdett a bal combom, így vissza kellett vennem a tempóból. De így is boldog vagyok, mert csak amatőrként, munka mellett foglalkozom a futással” – nyilatkozta a 30 éves Magyar.

A nőknél is kenyai győzelem született, Alice Jepkemboi Kibor lett az első, a legjobb szlovák az ötödik helyen végző Kristína Lapinová volt.

A győztesek 2000 euróval lettek gazdagabbak, Mwangi emellett 200 eurót kapott a rekorddöntésért. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?