Paksi atom, Puskás-óvoda

<p>A paksiakkal csak a Videoton tartja a lépést a labdarúgó NB I-ben. Röviden, a 3. fordulóról.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Nikolics Nemanja megszerezte a 99. gólját a Videoton színeiben, ezzel eldöntötte a Videoton–Győr rangadót. A fehérváriak kétszer is hátrányba kerültek, de a mérkőzés utolsó negyedében sikerült megfordítaniuk a találkozót: 3:2. A szerb származású csatár mellett a meccs hősének bizonyult Juhász Roland is, a Belgiumból hazatért védő a harmadik fordulóban is eredményes volt – így három találattal áll a góllövőlistán. Az eddigiek alapján jó döntésnek tűnik, hogy a Vidi vezetősége menesztette José Gomest, és helyére kinevezte a portugál pályaedzőjét, Joan Carrillót. A 45 éves spanyol szakemberrel – aki korábban rövid ideig az Espanyolnál is betöltötte a másodedzői posztot – jóval támadóbb szellemű futballt játszik a Videoton, mint a rossz emlékű Gomes-időszakban. Az eredmény: 3 meccs, 9 pont, 9 gól.

A tabella első helyéhez ez mégsem elég, ott ugyanis a Paks áll. A paksiak előbb felköszöntötték a 75. születésnapját ünneplő MTK-trénert, Garami Józsefet, majd harciasabb üzemmódra átállva 3:0-ra legyőzték a fővárosi csapatot. A Paks így százszázalékos teljesítménnyel, 8:0-s gólaránnyal vezeti a táblázatot az NB I-ben – nem semmi. Elégedett is volt ezzel Tamási Zsolt, a Paks játékosa. „Jó futballal meg tudunk verni akárkit, akár több góllal is” – állította az Olaszországból hazatért középpályás.

Csak nehogy korai legyen az öröm: a Paks tavaly is három győzelemmel kezdett, majd a következő 22 forduló során mindössze egyszer tudott győzni (s még így is 10 ponttal elkerülte a kiesőzónát). A bajnokságot ugyancsak két győzelemmel kezdő MTK hozzáállásáról egyébként sokat elmond Garami mester értékelése. „Az első percekben csináltunk egy nagy hibát, amelyből gólt kaptunk, ezután a Paks nyugodtan játszhatta a játékát, ragyogóan védekeztek, és abból kontráztak. Természetes, hogy megszületett a második gól, utána pedig a Paks fölénk kerekedett” – mondta az edző. Nyilván, természetes, hogy egy csapat vereséget szenved – mit is tehetne ez ellen egy tapasztalt magyar tréner?

Említsük még meg a Debrecen–Puskás Akadémia mérkőzést is. A hétközi BL-kudarc után a Lokinak sikerült javítania, a csapat 2:0-ra győzött (a középpályás Zsidai László duplájával). Kedden a DVSC csak három percre állt a biztos EL-főtáblától (és a BL play off-körétől), azonban egy 94. percben kapott gól miatt a belorusz BATE Boriszové lett ez az esély. A Puskás azonban nem a Boriszov, az akadémisták közel sem álltak a helyzet magaslatán. „Óvodás hibákat követtünk el labdajáratás közben” – ismerte be a meccs után Benczés Miklós tréner, az amatőrizmus netovábbja pedig egy adminisztrációs baki volt, ami miatt nem Spandler Csaba, hanem Gohér Gergő került be a PAFC kezdőcsapatába. Mindezt negyedház, 5200 néző előtt, a fantasztikus nagyerdei létesítményben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?