Padlóra kerül a LAFC?

Losonc. Nyílt titok, hogy komoly anyagi gondokkal küszködik a losonci LAFC futballklub. Egymás után mondtak le a vezetői: Branislav Hámorník elnököt Miroslav Halm alelnök, majd Jozef Líška menedzser követte a sorban.

Hamarosan tisztújítás lesz az egyesületnél, az alapszabály szerint a közgyűlés dönt az új vezérkar összetételéről.

A legtöbben az önkormányzatot hibáztatják a kialakult helyzetért, mert a város 300 milliós költségvetéséből mindössze 1,5 millió korona jut az I. labdarúgóligában szereplő LAFC-nak. Ez az összeg csak a stadion működtetési költségeit fedezi. Milan Marko polgármester szerdán fogadta a klubvezetőket, de az összejövetel nem zárult konkrét eredménnyel. Losonc első embere leszögezte: a város továbbra is támogatja a klubot, de nagyobb anyagi támogatásra jelenleg nincs mód.

„Ilyen körülmények között nem lehet sikeresen működni. Ezért hivatalosan is benyújtottam a lemondásomat. Szerintem, ha a város nem biztosít jóval magasabb pénzügyi támogatást, hamarosan padlóra kerül a klub. Azért távozom, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan” – mondta lapunknak Branislav Hámorník klubelnök.

Miroslav Halm alelnök is hasonlóan vélekedett: „Két hónapja kerültem az igazgatótanácsba, de ennyi elég volt. Arról volt szó, hogy a vezérkar valamennyi tagja anyagilag is beszáll a klub finanszírozásába, végül csak hárman állták a szavukat, s egymillió korona jött össze. ĺgy a 12 milliós költségvetés nagy része nincs biztosítva, mégis többen drága erősítések mellett kardoskodtak. Nem akarom csődbe juttatni a klubot, ezért inkább vettem a kalapomat.”

Jozef Líška három esztendeje menedzsere a nógrádi gárdának, ám ő is megunta a bizonytalanságot. „Emelt fővel akartam távozni, ezért még álltam Kamendy visszaigazolását az Interből és a török Samir átigazolásának a költségeit. Mindig teljes odaadással szolgáltam a LAFC-ot, ami nem mondható el a vezérkar többségéről. Nem tagadom, belefáradtam a szélmalomharcba, ezért már hat hete írásban beadtam a felmondásomat” – közölte érdeklődésünkre Jozef Líška.

Vladimír Rusnák vezetőedző megerősítette, hogy egyelőre nem késik a játékosok és a szakmai stáb tagjainak a fizetése, s a tapasztalt mester reméli, Losoncon hamarosan konszolidálódik a helyzet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?