Ötórás szupercsata

Melbourne. Az amerikai Serena Williams és a belga Kim Clijsters masírozott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, a fináléért egymás ellen küzdhetnek majd meg. Sikerrel vette a nyolcaddöntőt a Daniela Hantuchová, Kevin Ullyet vegyespáros.

A férfiaknál lélegzetelállító, ötórás csatát hozott az amerikai Andy Roddick és a marokkói Junesz el-Ajnaui ütközete, a tengerentúli játékos a döntő szettet 21:19-re nyerte meg, s az elődöntőben a német Rainer Schüttlerrel csaphat össze – ha maradt hozzá ereje. Amit a két játékos a melbourne-i éjszakába nyúlóan művelt, az felülmúlt minden várakozást. Aki kihagyta, bánhatja, a tenisz minden szépségét felvonultató találkozóról maradt le, az idei Australian Open messze legjobb meccsét produkálta a két matador. Csak az ötödik, döntő játszma tartott két órán és huszonhárom percen át, ezzel majdnem sikerült rekordot dönteni: 1991-ben Boris Becker öt órát és tizenegy percet töltött a pályán Omar Camporese ellen, a döntő szett 23:21-es eredménnyel ért véget. Roddick és el-Ajnaui csak 21:19-ig jutott, de emiatt vélhetően nem bánkódótt a csatából végül győztesen kikerülő Roddick. A közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a két játékos produkcióját, mindenki sajnálta, hogy egy vesztesnek is lennie kellett. Ez végül el-Ajnaui lett, de szemernyi oka sincs a szégyenkezésre, emelt fővel hagyhatta el a Rod Laver-arénát.

Roddick ellenfele a négy között az élete formájában teniszező német Rainer Schüttler (36.) lesz, aki pályafutása során először vívhat Grand Slam-elődöntőt, miután négy játszmában legyőzte a tavaly Wimbledonban döntőt játszó argentin David Nalbandiant (12.). –

Amerika kontra Belgium, azaz két európai teniszező akadályozhatja csak meg, hogy újfent Williams-házidöntőt rendezzenek egy Grand Slam-tornán, zsinórban negyedszer. A tavalyi Roland Garroson, Wimbledonban majd a US Openen is egymás között döntötte el Serena (1. a világranglistán) és Venus Williams (2.), melyiküké legyen a végső győztesnek járó serleg, s nagyon úgy néz ki, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokságon is testvérharc lesz az első helyért. Az már kedden eldőlt, hogy az alsó ágon Venus Williams–Justine Henin-Hardenne találkozót rendeznek, s tegnap a felső ág is letisztult, miután Serena Williams honfitársát, Meghann Shaughnessyt (33.), Kim Clijsters (4.) pedig az orosz Anasztazia Miskinát (12.) ütötte le a pályáról. Ha nem is annyira simán, mint amire előzetesen számítani lehetett, különösen Clijsters játéka tűnt néha kissé döcögösnek, így is alig töltöttek valamivel több mint egy órácskát a pályán.

A Virgina Ruano Pascual, Paola Suarez kettős lesz az elődöntőben Mandula Petra és a svájci Emmanuelle Gagliardi ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a második helyen kiemelt spanyol, argentin duó két óra nyolc perces csata után legyőzte Conchita Martinezt és Nágya Petrovát.

EREDMÉNYEK –férfi egyes, negyeddöntő: Schüttler (német, 31. kiemelt)–Nalbandian (argentin, 10.) 6:3, 5:7, 6:1, 6:0; Roddick (amerikai, 9.)–el-Ajnaui (marokkói, 18.) 4:6, 7:6, 4:6, 6:4, 21:19.

Az elődöntő párosítása: Agassi (a-merikai, 2.)–Ferreira (dél-afrikai), Schüttler (német, 31.)–Roddick.

Női egyes, negyeddöntő: S. Williams (amerikai, 1.)–Shaughnessy (amerikai) 6:2, 6:2; Clijsters (belga, 4.)–Miskina (orosz, 8.) 6:2, 6:4.

Az elődöntő párosítása: S. Williams –Clijsters, V. Williams (amerikai, 2.)–Henin-Hardenne (belga, 5.).

Női páros, negyeddöntő: Ruano Pascual, Suarez (spanyol, argentin)–Martinez, Petrova (spanyol, orosz, 8.) 2:6, 7:5, 7:6.

Az elődöntő párosítása: Ruano Pascual, Suarez (2.)–Gagliardi, Mandula Petra (svájci, magyar); S. Williams, V. Williams (amerikai, 1.)–Davenport, Raymond (amerikai, 6.).

Vegyespáros, nyolcaddöntő: Ullyet, Hantuchová (zimbabwei, szlovák, 5.)–Simada, Szugijama (japán) 2:6, 6:3, 7:6.

Junior lány egyes, 2. forduló: Németh (magyar)–Pavic (horvát, 15.) 6:1, 6:2; Czafíková (szlovák)–Szili (ausztrál) 6:7, 5:7. (ORIGO, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?