Ötödikek a csataiak, hetedikek az ipolyságiak

Léva. A Podlužany nyerte a kupát, ötödikek a csataiak, csak hetedikek a ipolyságiak.Tavaly nem sikerült tripláznia a Podlužanynak, a döntőben ugyanis szoros mérkőzésen egy góllal alulmaradt a területi bajnokság akkori őszi listavezetője, a Starý Tekov ellen.

Léva. A Podlužany nyerte a kupát, ötödikek a csataiak, csak hetedikek a ipolyságiak.

Tavaly nem sikerült tripláznia a Podlužanynak, a döntőben ugyanis szoros mérkőzésen egy góllal alulmaradt a területi bajnokság akkori őszi listavezetője, a Starý Tekov ellen. Az idén viszont hibátlan teljesítményének köszönhetően kiemelkedett a mezőnyből, és a fináléban céltudatos játékkal 6:1 arányban elporolta a szintén jó erőkből álló Veľký Ďur alakulatát. Mindent összevetve a Podlužany legénysége méltán vehette át a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által immár tizenharmadszor megszervezett teremtornán a győztesnek járó trófeát. Ráadásul a gólkirályi címet is bezsebelte, hiszen házi gólzsákja, Mário Obický nyolc alkalommal volt eredményes.

A nyitó összecsapáson született a mérkőzéssorozat talán legnagyobb meglepetése, ugyanis a Plavé Vozokany döntetlent (2:2) kicsikarva két pontot rabolt a még álmosnak tűnő Podlužany ellen. Pechesek voltak az ipolyságiak, az Urblík-társaság jóval több helyzetet dolgozott ki csatai ellenfelénél, ám a Garam mentiek a minimumból a maximumot hozták ki, és 4:2-re legyűrték örökös riválisukat. A balszerencse a későbbiekben is elérte az ipolyságiakat, ugyanis a hetedik helyért vívott meccsen (melyet 8:6-ra megnyertek) termetes hálóőrük, Puspöky István, alias Putu egy ütközésnél térdsérülést szenvedett, így nem folytathatta tovább a játékot. Levonulásakor vastaps kísérte a harminchat éves kapust a cserepadig.

Két érdekesség. Az egyik: Jozef Pavlík, aki éveken át a lévaiak erőssége volt, ezúttal a Veľký Ďur színeiben lépett pályára. A negyvenkét éves labdarúgó egyébként a Fortuna ligás aranyosmaróti ViOn segédedzője. A másik: Mészáros Tamás, a Podlužany hálóőre saját kapujától ívelte előre a labdát úgy, hogy az érintetlenül került a csatai Jakab Norbert hálójába.

„Annak örülök, hogy élvezetes, szinte szabálytalanságok nélküli tiszta mérkőzéseket látott a szép számú közönség. A döntőt játszott Podlužany és a Veľký Ďur vasárnap a kerületi bajnokságban érdekelt nagyölvediekkel, a lévaiakkal, a kozárovceiekkel és a járási válogatottal méri össze tudását” – összegezte tömören az eseményeket Urbán Ferenc, a területi szövetség elnöke.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?