Ötlet és gól nélkül

Leiria. Nem hozott gólt a B-csoport első mérkőzése, amelyen a horvátok csak döntetleneztek a svájci válogatottal, pedig a 49. perctől Vogel kiállítása után emberelőnyben játszottak.

Mornar (jobbra) és Spycher csatája a Horvátország–Svájc mérkőzésen, amely csak küzdelmet hozott, gólt nemReuters-felvéteSVÁJC–HORVÁTORSZÁG 0:0. Leiria, 28 ezer néző. Játékvezető: Batista (portugál). Sárga lap: Vogel, Hüggel, Stiel, ill. Prso, Bjelica, Rapaic, Zivkovic, Mornar. Piros lap: Vogel (49.). SVÁJC: Stiel–Haas, M. Yakin, Müller, Spycher–Hüggel, Vogel, H. Yakin (87, Gygax), Wicky (83. Henchoz)–Frei, Chapuisat (55. Celestini). HORVÁTORSZÁG: Butina–Simic (61. Srna), R. Kovac, Simunic, Zivkovic–Mornar, N. Kovac, Bjelica (74. Rosso), Olic (46. Rapaic)–Prso, Sokota.

Jó iramban kezdtek a csapatok, először a horvátok veszélyeztettek: Bjelica 22 méteres szabadrúgását Stiel könnyen hárította. A túloldalon Hakan Yakin lőtt kapura távolról. Az első negyedóra végén Prso esett el a svájci tizenhatoson belül, Batista játékvezető szerint magától, ezért sárga lapot kapott. A 35. percben N. Kovac robbant be egy horvát szögletet követően, de közelről fölé fejelt – óriási helyzet volt. Röviddel később Bjelica beívelése után a svájciak elnézték a lesreállítást, Simunic kapura fejelhetett, de Stiel bravúrral kiszedte a léc alól, a kipattanót pedig Olic két lépésről a lécre fejelte.

A második félidő elején Vogel szabálytalankodott, majd elrúgta a labdát, így megkapta a második sárgáját, amit automatikusan piros követett. A horvátok azonban nem tudták érdemben kihasználni az emberelőny kínálta lehetőséget. A svájciak folyamatosan próbálták tördelni a játékot, ami többé-kevésbé sikerült is nekik, s a 82. percben ráadásul még ők veszélyeztettek: egy felívelés után Frei küzdötte Hakan Yakin elé a labdát, aki 14 méterről egyből lőtt, de R. Kovac blokkolta a lövését. S mivel az utolsó percek horvát rohamai sem hozták meg a várt eredményt, maradt a gól nélküli döntetlent.

A csoport másik találkozója, a Franciaország–Anglia rangadó lapzárta után ért véget. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?