ÖTKARIKÁS MOZAIK

- A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége jóváhagyta a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián résztvevő magyar csapat névsorát – bob: Strehli Ildikó, Kürti Éva, Nicholas Frankl, Gyulai Márton, Pallai Péter, Pintér Bertalan, Zsombor Zsolt. Korcsolya: Egyed Krisztina, Baló Zsolt.

- A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége jóváhagyta a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián résztvevő magyar csapat névsorát – bob: Strehli Ildikó, Kürti Éva, Nicholas Frankl, Gyulai Márton, Pallai Péter, Pintér Bertalan, Zsombor Zsolt. Korcsolya: Egyed Krisztina, Baló Zsolt. Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra, Nagy Marianna, Knoch Balázs, Szabó Krisztián, Szántó Kornél. Műkorcsolya: Sebestyén Júlia. Alpesisí: Vastagh Regős Márta, Vincze Péter, Gotschall Zsófia, Tagscherer Zoltán, Tagscherer Imre. Sílövészet: Bekecs Zsuzsanna, Szöllösi Ivett; Tagscherer Imre sílövészetben is indul.- Legfeljebb tíz doppingesetre számít a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli ötkarikás játékokon Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. „Ki nem állhatom a csalást. Természetesen annak örülnék a legjobban, ha egyik teszt sem hozna pozitív eredményt, de ne legyünk túl optimisták” – fogalmazott az 59 éves belga sportdiplomata. Azzal kapcsolatban, hogy a NOB vezetőit a múltban sok kritika érte, melyek szerint túl nagy „fényűzést” engednek meg maguknak, a tavaly júliusban megválasztott új irányító így foglalt állást: „Én nem akarok ebbe a hibába esni. A sportolókkal együtt eszem majd, aztán megyek a versenyekre. Egyetlen luxuscikk a mobiltelefonom lesz, amellyel állandó kapcsolatot tudok tartani a szervezőkkel.”- Németország rekordlétszámú, 160 fős csapattal képviselteti magát a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián. A küldöttségben 90 férfi és 70 női sportoló kapott helyet. A négy évvel ezelőtti naganói játékokon 133-an indultak az ország színeiben, amely 12 arany-, 9 ezüst- és 8 bronzéremmel a nemzetek közötti rangsor élén végzett.- A fennálló világcsúcsnál csaknem egy másodperccel jobb időt futott 1500 méteren a gyorskorcsolyázó holland Erben Wennemars Salt Lake Cityben, a téli olimpia egyik tesztversenyén. Eredménye azonban nem hitelesíthető, mert azt kézi méréssel rögzítették. Wennemars 1:44,25 perccel ért célba. A rekordot a dél-koreai Kj- Hjuk Lee tartja 1:45,20 perccel tavaly március 15. (Calgary) óta. Érdekesség, hogy Wennemars ezen a távon nem állhat rajthoz a február 8-án kezdődő ötkarikás játékokon, mert a válogatón csak negyedik lett. A holland színeket 1500-on Joachim Uytdehaage képviseli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?