ÖTKARIKÁS MOZAIK

- Bár még több mint két hét hátra van a hivatalos rajtig, a Salt Lake City-i téli olimpia szervezői (SLOC) szerint akár már most el lehetne kezdeni a versenyeket.

- Bár még több mint két hét hátra van a hivatalos rajtig, a Salt Lake City-i téli olimpia szervezői (SLOC) szerint akár már most el lehetne kezdeni a versenyeket. – Mindenhol végeztünk, csak egy-két dísznövényt és reklámtáblát kell még a helyére tenni – mondta elégedetten Adam Gray, a lesiklásnak és az szuperóriás-műlesiklásnak otthont adó Snowbasin létesítményigazgatója. A 10 helyszín, valamint az edzőtermek már egy éve állnak, az azóta eltelt időben inkább tesztelés és „csinosítás” folyt. A megnyitó közép-európai idő szerint február 9-én hajnali 2 órakor kezdődik, de már előtte sor kerül a középsáncú síugrás selejtezőjére.- Szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett az olimpiára készülő cseh csapat három biatlonistája. Eva Háková, Zdeňka Vejnarová és Zdenek Vítek éppen Prágába tartott, hogy elutazzon Salt Lake Citybe, amikor az őket szállító autó megcsúszott és összeütközött egy másik járművel. Vitek kisebb horzsolásokkal megúszta a balesetet, így ő elrepülhetett a téli játékok helyszínére. Háková agyrázkódást szenvedett, míg Vejnarovának eltört az orra. Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, hogy ők ketten is részt vehetnek-e az olimpián.- Ha a biztonságról van szó, akkor a pénz nem számít! – jelentette ki John Ashcroft amerikai igazságügy-miniszter, aki a téli olimpia helyszíneinek bejárásával tölti a következő napokat. – Meggyőződésem, hogy a szervezők az előkészületek során mindenre maradéktalanul figyeltek. Ezzel együtt most már nem spórolhatunk. A versenyzők és a nézők védelme a legfontosabb! – mondta Ashcroft, aki látogatása során találkozik majd Mike Leavitt-tel, Utah állam kormányzójával, valamint a játékok szervezőbizottságának tagjaival és rendőrfőnökökkel is. A játékoknak tíz helyszín ad otthon, és a rendezők naponta legalább 70 ezer látogatóval számolnak. Az Egyesült Államok eddig közel 300 millió dollárt költött a biztonságra.- Az önálló államként negyedik téli olimpiájára készülő Szlovénia 41 sportoló képviseli. Huszonöt férfi és 16 női versenyző próbál majd minél jobb helyezést elérni. Az országban rendkívül népszerűek a havas-jeges sportágak, a szurkolók elsősorban a küldöttség alpesi síző és hódeszkás tagjaitól remélnek dobogós helyezést. - Ahogy az várható volt, a Svéd Jégkorong Szövetség mégsem léptette vissza a női jégkorong-válogatottat. Tavaly novemberben szóba került, hogy a sikertelen felkészülés és a „borítékolható” rossz szereplés miatt a csapat nem vesz részt a játékokon. A svédek a jelek szerint nem vállalták a lemondás esetleges következményeit. – Szeretnénk minél előbb elfelejteni ezt az egész ügyet – jegyezte meg a nevét eltitkoló szövetségi elöljáró.- Autóbalesetben 91 éves korában elhunyt Jack Shea, az Egyesült Államok legidősebb sportolója, aki téli olimpián aranyérmet szerzett. A gyorskorcsolyázó 1932-ben a szülővárosában Lake Placidben rendezett ötkarikás játékokon 500 és 1500 méteren lett első. Jim Shea, Jack unokája a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián szkeletonban indul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?