ÖTKARIKÁS MOZAIK

A jégkorong Hírességek Csarnokába beválasztott Peter Šťastný közbenjárására az észak-amerikai profiliga (NHL) több csapata is jelezte: elengedi szlovák játékosait a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i olimpia selejtezőjére.

A jégkorong Hírességek Csarnokába beválasztott Peter Šťastný közbenjárására az észak-amerikai profiliga (NHL) több csapata is jelezte: elengedi szlovák játékosait a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i olimpia selejtezőjére. Az NHL-ben február 14-től lesz szünet, azt megelőzően a kvalifikációban érdekelt válogatottak csak a klubok külön engedélyével számíthatnak hokisaikra. Šťastnýnak sikerült elérnie, hogy a tengerentúlon szereplő dollármilliomos sztárok – Žigmund Pálffy, Miroslav Šatan, Peter Bondra, Pavol Demitra, Jozef Stümpel Zdeno Chára, Ladislav Nagy, Róbert Petrovický, Ľubomír Bartečko, Michal Handzuš, Marián Gáborík és Ľubomír Višňovský – a selejtező két vagy mindhárom mérkőzésén pályára léphetnek. Az olimpián hat együttes – Kanada, Egyesült Államok, Csehország, Oroszország, Svédország és Finnország – kiemelt, hozzájuk csatlakozik az első kör két legjobbja. A szlovákok a németekkel, az osztrákokkal és a lettekkel vannak azonos csoportban.

A hétvégét a február 8. és 24. között sorra kerülő Salt Lake City-i olimpia helyszíneinek bejárásával tölti John Ashcroft igazságügy-miniszter. Elsősorban a biztonsági előkészületek iránt érdeklődik, de látogatása során találkozik majd Mike Leavitt-tel, Utah állam kormányzójával, valamint a játékok szervezőbizottságának tagjaival és rendőrfőnökökkel is. A téli olimpiának tíz helyszín ad otthon, és a rendezők naponta legalább 70 ezer látogatóval számolnak. Az Egyesült Államok közel 300 millió dollárt költött a biztonságra.

A müncheni Sportdöntőbíróság (CAS) január 24-én tárgyalja Jevgenyij Nabokov ügyét: a jégkorongos azt szeretné elérni, hogy az orosz válogatottban pályára léphessen a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i olimpián. A nemzetközi szövetség (IIHF) szabályai tiltják, hogy egy játékos felnőtt pályafutása során két ország színeiben is szerepeljen. Nabokov viszont a Szovjetunió felbomlását követően, 19 évesen már játszott a kazah együttesben. Az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt San Jose Sharks kitűnősége, akit az előző idényben a legjobb újoncnak választottak és szerepelt az All-Star gálán is, másfél éve orosz állampolgár.

A Salt Lake City-i olimpia szervezői (SLOC) és a norvég sportvezetők egyformán bírálják Ole Einar Björndalen sílövőt, amiért terrortámadástól tartva lemondta a részvételt a február 8-i megnyitón. „Nem értem az aggodalmát. A NOB, valamint az Egyesült Államok kormánya is hangsúlyozta már: nem lesz semmi probléma. Ezek után sajnálatos, hogy néhányan hiányozni fognak az ünnepségről nyilatkozott Mitt Romney, a SLOC elnöke. Kjell Kran, a norvég sportszervezetek vezetője röviden annyit mondott: nagy butaságot követnének el az olimpikonok, ha kihagynák a felejthetetlennek ígérkező megnyitót. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?