Összeomlottak a magyarok

<p>Nem jutott ki a jövő évi, katari világbajnokságra a magyar férfi-kézilabda-válogatott, miután a selejtező velenjei visszavágóján 32:26-ra kikapott a szlovén csapattól, így összesítésben 54:51-re alulmaradt.</p>

MTI-JELENTÉS

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese háromgólos előnnyel (25:22) utazott a vb-selejtező visszavágójára, és az első félidőben már hét góllal is vezetett összesítésben, de az utolsó tíz percben – akárcsak az első veszprémi meccsen – csupán egyszer találtak be Császárék a szlovének hálójába. Ráadásul az ekkor kapott emberelőnyben három (!) gólt is kaptak, így Skof kapus bravúrjainak is köszönhetően ledolgozta hátrányát a házigazda, 32:26- os győzelmével készülhet a vb-re.

Mocsai szerint csapata sok mindent megpróbált, de fizikailag felmorzsolódott. „Sajnos a végjátékra elfogytunk. Többen sérültek voltak, pihentetni kellett őket, de a cserék révén megbomlott az egység. A támadásokban a kritikus szakaszban labdákat veszítettünk, leindítottak bennünket. Tőlünk nem volt senki, aki a végén elvállalta volna a befejezéseket. Komplett kerettel jobban bírtuk volna – mondta Mocsai, akinek ez volt kapitánykodása első sikertelen kvalifikációs párharca.

A magyar játékosok letörten ültek az öltözőfolyóson. „Kiadtuk a kezünkből a meccset. A végén összeestünk, támadásban és védekezésben. Pedig nem ért minket meglepetés. Rengeteg volt a hiba a végjátékban. Nem elég ötven percig jól játszani” – nyilatkozta Nagy László. A kapus Mikler Roland elmondta, tudták, hogy a szlovénok nekik fognak esni a második félidőben, mégis megroppantak ettől. „Mintha a négy évvel ezelőtti párharcot játszottuk volna le, fordított felállásban. Akkor mi jöttünk vissza reménytelennek hitt helyzetből, most a szlovénok. Nagyon gyengén játszottunk a végjátékban” – jegyezte meg Lékai Máté.

Mocsai Lajos a jövőről azt mondta: van út az olimpiára. „Az biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz, mintha kijutottunk volna a vb-re, de az Eb-n lehet úgy szerepelni, hogy elérhető lesz az olimpiai selejtezős hely. Amíg van remény, addig harcolni kell, nem adjuk fel a riói álmainkat!” – jelentette ki a kapitány.

A magyar férfiválogatott a pekingi ötkarikás játékok óta nem hagyott ki nagy tornát. Ott volt a 2009-es vb-n, a 2010-es Eb-n, a 2011-es vb-n, 2012-ben az Eb-n, az olimpiai kvalifikációs tornán és a londoni olimpián, majd a 2013-as vb-n és az idei Eb-n, azaz nyolc világeseményen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?