Sport

Orbán Viktor is ott járt a MOL Akadémia megnyitóján

Dunaszerdahely | Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt Dunaszerdahelyen a MOL Akadémia ünnepélyes megnyitóján.
Bőd Titanilla

2018. november 16. 18:47

Orbán Viktor látogatása a MOL Akadémián nem volt sajtónyilvános, így fotósunk csak hátulról tudta megörökíteni a DAC-sálat viselő magyar miniszterelnököt (Somogyi Tibor felvétele)

A magyar állam összesen 2,4 milliárd forinttal (7,45 millió euró) támogatta az akadémia létrejöttét, ebből 1 millió eurót a Bethlen Gábor Alaptól, a fennmaradó összeget pedig az MLSZ-en keresztül kapta meg a DAC, illetve annak utánpótlás-nevelő intézménye, a MOL Akadémia.

„Segíteni nem azt jelenti, hogy területet megjelölni. Szomorú vagyok, ha valaki rossz szándékot lát a segítségnyújtás mögött – mondta Világi újságírói kérdésre a megnyitót megelőző sajtótájékoztatón, ahol felmerült, hogy Orbán Viktor a futballra nyújtott támogatásokkal "jelöli meg" a területét a Kárpát-medencében. Világi hozzátette, arra, hogy miért is támogatja a magyar állam a határon túli futballt, kétféleképpen lehet válaszolni: közgazdaságilag és magyarként, mert egyrészt a szlovákiai magyarok is sok pénzt hagynak Magyarországon, hiszen ott vásárolnak, fogyasztanak, másrészt pedig a DAC magyar játékosoknak is lehetőséget ad, akik a magyar válogatott hasznos tagjai lehetnek, mint például Kalmár Zsolt, aki az egyik legjobb ember volt a pályán a magyar-észt Nemzetek Ligája-találkozón.  

 

 

2018. november 16. 16:56

Megnyílt a MOL Akadémia: az infrastruktúra kész, az erőt a DAC szellemisége adja
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Előzés közben szenvedtek balesetet, három fiatal sérült meg

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?