Opium Bulletben van puskapor, de még nagyon gyerek

BŐD TITANILLAOverdose elbúcsúzott, Opium Bullet győzött.

BŐD TITANILLA

Overdose elbúcsúzott, Opium Bullet győzött. A Kincsem Park közönsége előbb könnyezett, majd tombolt a budapesti lóversenyfesztiválon, amelyen a dunaszerdahelyi Mikóczy Zoltán két lova volt a középpontban.

A csodalóként emlegetett Overdose-t utoljára vezették fel közönség előtt, a jövő évtől Németországban lesz fedezőmén. „Fájt a szívem, hogy nem versenyezhetett, de mivel tályog volt a patáján, túl nagy kockázat lett volna a futtatása. Jó volt viszont látni, hogy nemcsak a csapatunk, a hozzánk legközelebb állók könnyezték meg a pillanatot, hanem vadidegen emberek, Overdose-rajongók is. Az ilyen perceket nem lehet pénzzel megfizetni” – mondta lapunknak Mikóczy Zoltán.

Overdose testvére, Opium Bullet, amelyet 250 000 euróért vásárolt meg Mikóczy a newmarketi árverésen, az 1300 méteres Blaskovich Jenő Emlékversenyen mutatkozott be. „Felmerült bennem, hogy talán felelőtlenség volt egy nyeretlen kétéves lovat az évjárat legjobbjaival megfuttatni. Ez a verseny végződhetett volna nagyon rosszul is, Opium Bulletnek élete első versenyében olyan lovakkal kellett összemérnie az erejét, amelyek már többször futottak, és némelyikük többször győzött is. A lovaknak ugyanis általában úgy szokás felépíteni a karrierjét, hogy először a nyeretlen kétévesek között futnak, mivel első alkalommal minden új számukra” – magyarázta Mikóczy.

Opium Bullet tapasztalatlansága a versenyben is megmutatkozott. „Munkatempóban kezdett, ezért is maradt hátul. Szerencsére lovasa, Martin Srnec tudta, hogy van benne puskapor, s amikor befordultak a célegyenesbe, keményebben meglovagolta. A ló azonnal, talán 100–150 méter alatt átszaladt a mezőnyön, és élre állt. Ekkor jött számára az újabb meglepetés, meglátta a sok embert. Mivel fej fej melletti munkát szokott végezni, szinte meg akarta várni a többieket, kereste őket, ezért a legvégén megint össze kellett kapni a lovasának. Srnec a verseny után azt mondta, a ló még nagyon gyerek, rengeteget kell tanulnia – elevenítette fel a versenyt a dunaszerdahelyi vállalkozó, aki közvetlenül a rajt után nem érezte túl jól magát. – Borzasztó érzés lett rajtam úrrá, hogy rossz döntést hoztam ezzel a versennyel. De amikor már jött fel a ló, látni lehetett, hogy a zsoké keze alatt van, s nem lesz semmi baj. Amikor pedig átszáguldott a mezőnyön, nemcsak én, hanem az összes kint lévő néző önkívületben buzdította Opium Bulletet.”

Mikóczy szerint Overdose és Opium Bullet eltérő habitusú lovak. Overdose tarthatatlan bomba volt, ha kinyílt a startbox, meg sem állt a célig, Opium Bullet viszont sokkal jobban kezelhető, miközben megvan benne a kellő gyorsaság és robbanékonyság is. „A fokozatosság elvét szem előtt tartva próbáljuk majd terhelni. A következő versenyét szeptember 29-ére tervezzük, vagy a Kincsem Parkban a Szent László Díjban áll rajthoz, ami a kétévesek legnagyobb versenye, vagy pedig Milánóban egy 1200 méteres, Listed kategóriás versenyben fog futni” – tudtuk meg Mikóczytól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?