Opium Bullet: baleset, sokk és győzelem

<p>Opium Bullet pályafutása harmadik versenyén második győzelmét aratta, a rajt előtti balesete miatt azonban továbbra sem lehet biztosan tudni, mire lehet képes magasabb kategóriájú versenyeken. Mikóczy Zoltánt, a ló tulajdonosát kérdeztük a részletekről.</p>

Egy korábbi elsőség és egy – szintén pozsonyi versenyen elért – harmadik hely után Opium Bullet megnyerte a Harry Petrlík Emlékversenyt a szlovák fővárosban. Elégedett az eredménnyel?Igazából azért terveztük be ezt a versenyt Opium Bulletnak, hogy fölmérjük, van-e olyan edzettségi állapotban, hogy bevállalható vele a május 1-jei megmérettetés Münchenben. Végül azonban olyan szerencsétlenül alakult a pozsonyi verseny, hogy annak örültünk, rendben tudta teljesíteni az 1300 méteres távot a ló. Mivel adódott gond?Opium Bullet kapta az 1-es számú startboxot. A mellette levő lovak, ahogy jöttek be, szétrázták a startgépet. Ettől a ló rögtön ideges lett, felágaskodott, és ezt olyan szerencsétlenül tette, hogy a hátára fordult, és beszorult a startgép alá. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem lett komolyabb baja, mert általában ilyen jellegű baleseteknél a lovak gyakran rúgkapálnak, és így megsérülnek. Opium Bullet azonban intelligensen viselkedett, és tűrte, hogy az emberek a négy lábánál fogva kihúzzák a startgép alól. Ez után pedig lenyergelték. Viszont miután az állatorvos megvizsgálta, mégis visszanyergelték.Mikor láttuk, hogy nincs komolyabb baja, vállaltuk a versenyen való indulást. Elsősorban azért, hogy Opium Bulletban ne maradjon meg ez a rossz élmény, mert akkor egy idővel mindig ideges lenne a startgépben a beállásnál. Ezért azt mondtuk, fusson, és majd meglátjuk, hogy alakul. A verseny pedig nagyon jól alakult. A célegyenesbe érkezés előtt ugyan összezártak előtte, és lovasának nagyon vissza kellett vennie a tempóból, de kihasználta, hogy a lónak van egy nagyon erős 2-300 métere, és megnyerte a viadalt.Az egész futamon az átélt sokk hatása alatt volt, ebből eredően az eredménye megkérdőjelezhető. Abban az esetben, ha nem lett volna ez a hercehurca az elején, és ugyanígy csak egy nyakhosszal lett volna első – ahogyan az most sikerült –, akkor nagy valószínűséggel nem vállaltam volna a németországi Group III-as viadalt. Ott azért komolyabb kvalitású lovakkal kell megmérkőznie. Viszont maga a verseny is megmutatta, hogy Overdose féltestvére rendkívül intelligens, ezért most 90%-os biztonsággal mondhatom, hogy vállaljuk a müncheni indulást. Már csak azért is, mert egy nappal a Pozsonyban történtek után nagyon jó benyomást kelt a ló, úgy tűnik, nem viselték meg ezek az események. Pozsonyban új lovas, Jaroslav Línek ült Opium Bullet nyergében. Németországban is ő lesz a zsoké?Jaroslav Línek választását a pozsonyi pálya indokolta, mert ezt nála jobban senki sem ismeri. Münchenben viszont a kategóriánkhoz könnyűsúlyú zsokét kell találnunk.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?