Önszántukból kerültek a mélybe

Vásárút |

<div>A nyári holt idény egyik legnagyobb meglepetését a Csallóközben a tavasszal még V. ligás vásárútiak szolgáltatták, akik felbontották a DAC-cal kötött focifrigyet.</div><div>&nbsp;</div>

Augusztustól a Dunaszerdahelyi Területi Bajnokság legalacsonyabb osztályában, a VIII. ligában kezdik el a felzárkózást a település focimúltját, sikereit megillető mezőnybe. Korábban DAC B/Trhová Hradská, tavaly nyártól viszont DAC C/Trhová Hradská néven szerepeltek a vásárútiak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. Idén a tabella 9. helyén végeztek, de a folytatásban, immár önálló csapatként a területi bajnokságba neveztek. „Valóban így történt, megerősítem, hogy beneveztek a vásárútiak, akik az új idényben a VIII. ligában küzdenek a pontokért“ - mondta értesülésünk kapcsán Szerencsés Lajos, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség titkára. Vajon mi vezetett a váláshoz, miért hoztak ilyen döntést a Kis-Duna partján fekvő település tisztségviselői? „Az utóbbi hónapokban egyre jobban csökkent nálunk a nézőszám. Egyre többen adtak hangot elégedetlenségüknek. Szurkolóink zöme azt kifogásolta, hogy csak elvétve akad hazai a vásárúti csapatban. Szerintük nincs értelme, hogy idegen tollakkal ékeskedjünk, miközben a korosztályos csapatainkban nevelkedett, játéklehetőség hiányában tőlünk eligazolt futballisták a szomszéd faluk sikereiért küzdenek. Ez a hangulat egyébként a képviselő-testületbe is begyűrűzött, mely a költségvetésben a futball támogatására jóváhagyott összegen tükröződött. Elhatároztuk, a jövőben önálló klubként folytatjuk“ - ecsetelte az önállósodáshoz vezető út legfőbb ismérveit Takács Dávid, aki az új időszámítás elejétől irányítja a helybeli focitörténéseket. Legutóbb tíz évvel ezelőtt szerepeltek a vásárútiak a területi bajnokságban, a 2005/2006-os évadban a nyékvárkonyiakat tizenegy ponttal megelőzve lettek bajnokok. Ezentúl viszont önszántukból, ahogy több helybeli focirajongó epésen állítja, a dzsungelligában mérettetnek meg. „Ebben a helyzetben nincs más kiút, a legalacsonyabb osztályban kezdjük el a jövőt építeni. A falubeliek, a szomszédok, a rokonok, a barátok, az ismerősök küzdenek majd a Vásárút sikereiért. A többség ugyanis ezt óhajtotta. Visszahívjuk azokat, akik egykor mellékvágányra kerültek, akik vendégjátékosként a környező falvak csapataiban szerepelnek. Lehetőséget kínálunk legtehetségesebb ifistáinknak is. Jelenleg tizennégyen mondtak igent a felkérésre. Természetesen tudatosítják, hogy nem pénzért, becsületből játszanak. Csakhamar elkezdjük a felkészülést, a madiakkal, a vezekényiekkel edzőmeccseket játszunk. Reméljük, a családias hangulatban zajló párharcainkra az eddiginél jóval többen jönnek el buzdítani együttesünket, s a helybeli vállalkozók is segítik majd a klubot. Felszereléssel, labdákkal, hálókkal, vacsorával. Természetesen szeretnénk mielőbb feljebb araszolni a csallóközi fociranglétrán, de ez még odébb van“ - tájékoztatott, bizakodott a tisztségviselő, aki labdarúgóként, edzőként és támogatóként egyaránt részt vállal a vásárúti foci megújhodásában.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?