Olimpiai kvóta a tét

Pozsony. A Tour de Hongrie kerékpárverseny tavalyi győztese, a szepsi Remák Zoltán négy év után elhagyta a Ferencvárost. Az ok: meg szeretne küzdeni az olimpiai indulásért. Ehhez egy erősebb csapatra volt szüksége, s így kapóra jött számára a legjobb szlovák egyesület – ŽK CP Podbrezová – ajánlata.

Pozsony. A Tour de Hongrie kerékpárverseny tavalyi győztese, a szepsi Remák Zoltán négy év után elhagyta a Ferencvárost. Az ok: meg szeretne küzdeni az olimpiai indulásért. Ehhez egy erősebb csapatra volt szüksége, s így kapóra jött számára a legjobb szlovák egyesület – ŽK CP Podbrezová – ajánlata. „Talán meglepően hangzik, de a szlovák klubban összehasonlíthatatlanul jobbak a feltételek, odafigyelnek a versenyzőikre. A Fradiban minden szezonban költségvetési gondok voltak, tavaly már edzőtáborra sem futotta, míg a Podbrezovával decembertől már negyedszer utazunk alapozásra, ezúttal három hétre Mallorcára” – magyarázta a váltás okait a 27 éves Remák. „Nem mellékes szempont persze az sem, hogy itt több jó versenyző alkotja a csapatot, lesz kivel együttműködni a versenyeken, ami a jó eredmény záloga.” Az eredményekre azért is szükség lesz, mert Szlovákia a Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) világranglistáján csak a 31. helyen áll, s amennyiben a legalább 1.5-ös kategóriájú futamokon pontokat szerezve sikerülne egy helyet javítani ezen, akkor Szlovákia színeiben három versenyző indulhatna az olimpián. „Mindhárom hely kiadó, a nyár eleji forma dönt majd arról, hogy ki utazhat Athénba” – mondta Remák, akit tavaly még a magyar szövetség szeretett volna honosítani. „A Fradi edző-menedzsere, Stubán Ferenc szorgalmazta az állampolgárság felvételét, de aztán valahogy nem tértünk vissza erre, mivel sokáig még a Fradi jövője is bizonytalan volt.” A szepsi kerékpáros az utóbbi években mindkét legrangosabb magyarországi sorozatot, a FIAT Gemenci nagydíjat és a magyar körversenyt is megnyerte, most azonban pályafutása legfontosabb idénye előtt áll, hiszen a tét az olimpia – s ezért alighanem lemondana a Tour de Hongrie sárga trikójáról is. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?