Október első vasárnapján ismét Nemzetközi Békemaraton Kassán

Kassa |

<p>Immár 87. alkalommal rendezik meg az öreg kontinens legrégebbi maratoni futóversenyét. Az idei kassai Nemzetközi Békemaraton október 4-én, vasárnap reggel kilenc órakor rajtol.</p>

Február elseje óta lehet nevezni a kassai Békemaraton hivatalos honlapján. A futást kedvelők több kategóriából választhatnak, a 42, 195 kilométeres maratoni futástól a váltófutásig. Idén 15. jubileumát ünnepli a minimaraton, mely a Family Run elnevezést kapta.

Az idei rendezvény több érdekességgel és újdonsággal is szolgál majd. Az egyik az, hogy hat órára növelték a táv teljesítésének időlimitjét, amivel az a szervezők célja, hogy minél többen rajthoz állhassanak és beérhessenek a célba. Az eddigi ötórás időkorlátot 2000-ben határozták meg. A startpisztoly ezúttal reggel 9-kor dördül el. A további két, az idei versenyhez kapcsolódó szám a 30-as és az 50-es, Kassán 30 éve futnak ugyanis maratont a nők, és 50 éve avatták fel a Békemaraton téren található szobrot, mely a verseny szimbólumává vált, és amelynek talapzatán az összes győztes neve olvasható.

A rendezők azt szeretnék elérni, hogy többen álljanak rajthoz, mint tavaly. – reményeik szerint többen lesznek az akkori 5074 főnél. Kérdéses az is, hogy megdől-e a kenyai William Biama által 2007-ben felállított 2 óra 9 perc 53 másodperces pályacsúcs. A legjobb női eredmény (2:30:50) az ukrán Olena Burkovska nevéhez fűződik, amit a tavalyi versenyen ért el. Az első kassai maratont 1924-ben rendezték, ekkor nyolcan álltak a startvonalhoz. Azóta a rendezvény a város életének meghatározó eseménye. A világon csak a Bostoni maratont rendezték meg többször.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?