Nyolc sárgát osztott ki

A labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában nagy várakozás előzte meg a gyengélkedő pozsonyi Slovan eperjesi vendégjátékát. A Tatran-stadionban Vladimír Hracho játékvezető fújta a sípot. Vele beszélgettünk – két nappal a találkozó után.

Tömegjelenet a Tatran Prešov–Slovan Bratislava szuperligás mérkőzésen. TA SR-felvétel

A labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában nagy várakozás előzte meg a gyengélkedő pozsonyi Slovan eperjesi vendégjátékát. A Tatran-stadionban Vladimír Hracho játékvezető fújta a sípot. Vele beszélgettünk – két nappal a találkozó után.

A szombati Prešov–Slovan találkozó volt a 11. szuperligás mérkőzésed. Mikor tudtad meg, hogy te vezeted a találkozót?

Két héttel a a meccs előtt. Már akkor tisztában voltam azzal, hogy nehéz meccs vár rám, hiszen egy pozsonyi csapat látogat Kelet-Szlovákiába. A Prešov a kiesés ellen harcol, és számára minden meccs létfontosságú. A pozsonyiak háza táján pedig már hetek óta feszült a helyzet.Mikor indultál Eperjesre?

Az éjszakát egy magas-tátrai szállodában töltöttem. Szombaton egy kiadós reggeli után folytattam az utamat Eperjesre.Gondolom, már pár órával a meccs előtt a mérkőzés színhelyén kell lenned.

ĺgy van, legalább két órával. Ekkor találkoztam a partjelzőkkel és a mérkőzés ellenőrével. Elvégeztük az előírt feladatokat, többek között megtekintettük, milyen állapotban is van a pálya. Ezután következett a bemelegítés. Körülbelül fél órával a kezdés előtt még egyszer egyeztettem a partjelzőkkel.A találkozón nyolc sárga lapot osztottál ki. Ennyire kemény volt a meccs?

Mindkét csapat győzni akart, hiszen mind a Prešovnak, mind pedig a Slovannak nagy szüksége lett volna a három pontra. Ez végül a hazaiaknak sikerült. A nyolc sárga lap közül csak hármat adtam durvaságért. A többit sportszerűtlen játék, valamint feleselés miatt. Egyébként a második félidőben volt nehezebb dolgom, amikor a Slovan kitámadott. A vendégeknek azonban nem ment a játék, ezért idegesek voltak.

Szerinted, nehéz dolgod volt a mérközésen?

Mindkét csapat játékosai csak a focival törődtek. Természetesen volt egy-két feleselés is, de a megengedett határokon belül. Sajnos, a mérkőzést beárnyékolta Mojics sérülése. A vendégjátékos teljesen szabályosan szerelte Lojt, de a hazai focista szerencsétlenül a jugoszlávra esett, akinek két bordája eltörött.Hogyan értékelte teljesítményedet a meccs ellenőre?

Természetesen rámutatott egy-két hibámra, de ezek nem voltak sorsdöntő tévedések. Összességében jó osztályzatot kaptam.Mit szeretnél elérni játékvezetőként?

Feltornázni magam a legjobbak közé, és minél több meccset vezetni az élvonalban.

MÉRLEG

A labdarúgó Szuperliga 13. fordulójának mérlege.

HAZAIAK–VENDÉGEK: 2-2-1 5:6 (összesen 32-18-15; 108:75).

NÉZŐK: 11 700 (összesen 217 600).

PIROS LAP: 0 – összesen 16, ebből 10 a vendégeknek.

SÁRGA LAP: 25 (12/13) – összesen 271 (123/148).

11-ESEK: 2 – összesen 21

GÓLLISTA – 9 gólos: Reiter (Žilina); 8 gólos: Oravec (Ružomberok); 7 gólos: Perniš (Púchov).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?