Nyolc év után feltámadt a futball Kaposkelecsényben

kapos
Kaposkelecsény |

Nyolc év után ismét van labdarúgócsapata a kaposkelecsényieknek, akik a nagymihályi területi bajnokság VIII. ligájába jelentkeztek be.

A kaposkelecsényi futballcsapat a 2011/2012 szezonban szűnt meg anyagi támogatás hiányában. Akkor a nagymihályi járási területi labdarúgó-bajnokság 1. osztályában szerepeltek. 

Az utolsó bajnoki mérkőzést 2011 őszén játszották hazai pályán, akkor a regionális kupa döntőjébe is bejutott a gárda, viszont a mérkőzést már nem tudták lejátszani, mivel a sportszervezet befejezte tevékenységét. A mostani kiírásban a VIII. ligában kezdi el a szezont az Ung-vidéki alakulat.

,,Újonnan megválasztott polgármesterként nagy örömmel fogadtam, hogy községünk egykori játékosai partnerek a futballcsapat újraszervezésében. Látva, hogy térségünkben egyre inkább megszűnőben vannak a sportszervezetek, tudtam, hogy ez nem lesz könnyű, de a fiúk vállalták, intézkedtek, szervezkedtek, miközben az önkormányzati testület, a hivatal alkalmazottai és én segítettünk, amiben csak tudtunk. Egy ütőképes és lelkes vezetőség állt össze. Ez volt az alapja mindennek. A vezetőség három legtevékenyebb tagja, akik nélkül nem alakulhatott volna újra a csapat: Megyesi Norbert, Morvay Erik és Móricz János. Edzőnk Rebres Tibor lett, egykori kiváló nagykaposi játékos, aki önkéntesen, a labdarúgás iránti szeretetből vállalta a felkérést. Vallom, hogy egy falu élete akkor teljes, ha vasárnap délelőtt a templomban gyűlnek össze a polgárok, délután pedig a futballpályán is vannak elegen. Mióta az eszemet tudom, községünkben mindig is nagy szerepe volt a labdarúgásnak. Nyolc évig mégsem volt futballcsapat a falunkban, ami sokaknak nagyon hiányzott. Szeretnénk visszahozni az akkori hangulatot. A felkészülési mérkőzéseken azt tapasztaltuk, hogy nagy az érdeklődés a nézők részéről, hisz minden meccsünkre sokan látogattak, még idegenbe is jöttek szurkolni a fiatalok, idősek, családok. Ez nagyon fontos, mert a sport összehozza a lakosságot, a barátságot és a közösséget is erősíti” – nyilatkozta lapunknak Varga Tibor polgármester.

A kaposkelecsényi keret jelenleg 24 játékosból áll. Fiatal csapatról van szó, korösszetételben a huszonévesek vannak többségben. Az újraalakuláskor alapelv volt, hogy a csapat gerincét helyiek alkossák. 

A kaposkelecsényiek 9 felkészülési mérkőzést játszottak: 6 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség van mögöttünk. Nagyszelmenc, Vaján, Szirénfalva, Bés, Nagygéres, a nagykaposi ifjúsági csapat és a magyarországi testvértelepülés, Tiszakanyár volt az ellenfél a felkészülés során. A legjobb góllövők Móricz János (12) és Ondik Tibor (10) voltak. 

,,A nyolc év kihagyás meglátszott a focipálya és az öltöző állapotán is. Volt mit rendbe tenni. Nem sikerülhetett volna azon focisták és sportbarátok nélkül, akik szabadidejüket rászánva, önkéntes munka keretében dolgoztak napokat. Szerencsések vagyunk, hogy vannak segítőkész szakemberek községünkben, akik kiváló munkát végeztek. Mindezek tudatában nem titkolt célunk, hogy a következő 2021/2022-es idényt egy osztállyal feljebb szeretnénk kezdeni” – fogalmazott Varga Tibor. 

A kaposkelecsényiek a bajnokság első fordulójában idegenben 1:0-ra legyőzték a Moravanyt, míg vasárnap 16 órakor a Beša csapatát fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?