Novota Bécsben bizonyíthat

<p>A szlovák futballválogatott ma este (20.45) Bécsben Ausztria ellen játssza idei utolsó mérkőzését. Hat kulcsembere nélkül lép pályára a Kozák-legénység a barátságos évbúcsúztatón, így lehetőséget kapnak a fiatalok és az eddig kevesebbet szereplők.</p>

Ján Kozák a litvánok elleni 4:0-ra megnyert vb-selejtező után zsúfolt programjuk miatt szabadot adott Matúš Kozáčiknak, Martin Škrtelnek, Ján Ďuricának, Juraj Kuckának, Marek Hamšíknak és Róbert Maknak. A tartalékok közül a Hollandiában légióskodó Albert Rusnákot hívta be. A Groningen 22 éves szélsője bízik benne, hogy az osztrákok ellen bemutatkozhat a nemzeti csapatban. Rusnák mellett az Eb-re kijutó U21-es válogatottból Milan Škriniar, Matúš Bero és Stanislav Lobotka áll bevetésre készen. Škriniar és Bero várhatóan tagja lesz a kezdőcsapatnak.

„Kevés tét nélküli mérkőzést játszik a válogatott, alig van lehetőség az új játékosok kipróbálására. Most lehetőséget kapnak a bővebb keret tagjai és a tehetséges fiatalok, akik megérdemlik, hogy szóhoz jussanak címeres mezben. Látni akarom, mire képesek egy nehéz találkozón – mondta Ján Kozák. – Jó iramú mérkőzésre számítok, mindenkinek lehetőséget akarok adni, a két kapusnak is. Úgy tervezem, hogy Novota és Dúbravka egy-egy félidőt véd majd.”

A szlovákok tizennyolc játékossal utaztak Bécsbe, a két kapitány hat cserében egyezett meg.

Nagy lehetőség ez a 32 éves Novota János számára, hogy a bécsi Rapid új edzőjének, Damir Canadinak bebizonyítsa, helye van a csapatban, és hogy a múlt héten menesztett Mike Büskens méltatlanul mellőzte. Ha a taksonyi származású hálóőr jól véd az osztrákok ellen, akkor nagy valószínűséggel a hétvégi bajnokin is ő állhat a kapuban.

Ez lesz a szlovák válogatott idei 14. mérkőzése, a mérleg öt győzelem, négy döntetlen és négy vereség.

„Nagyon komolyan vesszük az osztrákok elleni meccset, amelyen a kapitány több játékost letesztel. Itt a lehetőség a fiatalok számára, hogy megmutassák, mit tudnak” – szögezte le Peter Pekarík, a berlini Hertha jobbhátvédje.

Rosszul sikerült az osztrákok idei utolsó vb-selejtezője, odahaza 1:0-ra kikaptak az írektől, így négy ponttal csak a negyedik helyen állnak a D csoportban. Többen Marcel Koller szövetségi kapitány menesztését szorgalmazzák, a szlovákoktól elszenvedett esetleges vereség könnyen a vesztét okozhatja. Az októberi világranglistán Szlovákia a 26., míg Ausztria a 30. helyen áll. Nagyon visszaestek az osztrákok, hiszen közvetlenül a nyári Eb előtt még negyedikek voltak!

Eddig háromszor találkozott egymással a két válogatott, 2002-ben Grazban 2:0-s hazai siker született, 2004-ben Pozsonyban 1:1-gyel ért véget a meccs, 2011-ben Klagenfurtban 2:1-re nyertek a szlovákok.

A szlovák válogatott várható kezdőcsapata: Novota–Pekarík, Saláta, Škriniar, Hubočan–Greguš, Kiss– Bero, Hrošovský, Weiss–Ďuriš.

A meccset a holland Blom vezeti, s a JOJ Plus élőben közvetíti. (sz. z., SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?