Nincs ok aggodalomra

Pozsony. Van esély arra is, hogy a Kínában, a SARS-járvány miatt elhalasztott vízi szlalom Világ-Kupa esetleg Dunacsúnon kerüljön lebonyolításra, nyilatkozta pozsonyi látogatása alatt Peter Horster, a nemzetközi szövetség szakágvezetője. ĺgy Szlovákia ebben az évben két VK-viadalt is rendezhetne.

Pozsony. Van esély arra is, hogy a Kínában, a SARS-járvány miatt elhalasztott vízi szlalom Világ-Kupa esetleg Dunacsúnon kerüljön lebonyolításra, nyilatkozta pozsonyi látogatása alatt Peter Horster, a nemzetközi szövetség szakágvezetője. ĺgy Szlovákia ebben az évben két VK-viadalt is rendezhetne. „Ha a helyzet úgy alakul, hogy az év végéig nem tudjuk a Világ Kupát Kínában megtartani, akkor mindenképpen Szlovákia lesz a verseny házigazdája. Ennek nagy az esélye, hisz a viadal helyszíne a legfertőzöttebbek tartományok közé tartozik” – állítja Horster.

Ulrich Feldhoff, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szintén nálunk tartózkodó elnöke kitért a vízi sportágak körüli olimpiai huzavonára is. Mint ismeretes, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság át szeretné értékelni az egyes ötkarikás sportágak részvételét a játékokon. „A megadott feltételeket teljesítjük, nem látok okot az aggodalomra. A 2008-as, pekingi olimpiáig biztos a részvételünk, hogy utána is az legyen, még két kikötést kell teljesítenünk. Az egyik, hogy a sportág fejlődjön. Ennek már az idén eleget teszünk, hisz májusban újabb hat tagországgal bővül a szövetségünk, és bízom benne, hogy ez a későbbiekben is folytatódni fog. A másik feltétel, hogy a sportág még több teret kapjon a médiában. Németországban már sikerült televíziós szerződést kötnünk, Japánban és Amerikában még folynak a tárgyalások, egyelőre jó irányba” – zárta szavait Feldhoff. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?