Nincs mesterhármas

<p>Zágráb. Veronika Velez-Zuzulová az utóbbi két műlesikló Vk-viadal győzteseként érkezett Zágrábba, egyik legkedvesebb versenyhelyszínére. A mesterhármas és az ünneplés helyett azonban csak a 24. hely jutott a szlovák alpesi sízőnek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Zuzulová Semmeringben és Münchenben is megnyerte a Világkupa-sorozat 1-1 futamát, így joggal rajongták őt körül a zágrábi verseny színhelyén. „Ez az egész csodálatos, de igazán majd csak a szezon után fogok örülni. Nincs idő nagy ünneplésre, mindig koncentrálni kell a következő versenyre” – mondta a 28 éves alpesi síző. Hozzátette: korai még a szakági Vk-elsőségért járó glóbusz megszerzéséről gondolkodni, mert egyáltalán nem biztos, hogy ő és a jelenleg vezető szlovén Tina Maze közül kerül ki a végső győztes.

Csinadrattában azonban így is volt része: a rajtsorrend csütörtöki ünnepi sorsolásán az 1-es számot húzta Zuzulová, aki még inkább belopta magát a vele eddig is szimpatizáló közönség szívébe, mivel horvátul mondta el rövid beszédét.

Másnap azonban elillant az eufória: az első futamban a versenyt nyitó Zuzulová mindössze a tizedik legjobb időt érte el. Látványos hibát nem követett el, de bizonytalanságai miatt így is 1,54 másodperces hátrányt szedett össze a leggyorsabbnak bizonyuló amerikai Mikaela Shiffrin mögött. „Ritmustalan volt a pálya, én pedig nem voltam a saját bőrömben. Sokszor túl lassan mentem, de remélem, a második forduló jobban fog ülni, és bekerülök a legjobb öt közé” – bizakodott Zuzulová.

Mindez azonban nem így történt, a szlovák síző kockáztatott, ami nem jött be, így végül a futamot kiengedve a 24. helyen ért be. A Világkupa-versenyt az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte, megelőzve a svéd Frida Hansdottert és a kanadai színekben versenyző Erin Mielzynskit.

A másik szlovák induló, Petra Vlhová nem tudta befejezni az első futamot. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?