Nézőriasztó mérkőzés

Pozsony. Érdekes eredmények születtek az élvonalbeli futballbajnokság hétvégi, 26. fordulójában. Rangadót nyert az éllovas Banská Bystrica, s növelte előnyét; bravúros győzelmet aratott idegenben az Inter és a sereghajtó Púchov, megint nem nyert a Petržalka.

A ligeti stadionban nekirontott ellenfelének a Petržalka, s három gólt is lőhetett volna az első negyedórában. Az 5. percben Suchánek közelről mellé perdített, aztán Ďurica 6 m-ről a nehezebb megoldást választotta, a kapu helyett az előtte álló védőbe bombázott, majd pedig M. Kozák lefordult védőjéről, azonban gyatrán mellé lőtt. Az első félidőben már többre nem futotta a nagyon gyengén futballozó ligetiek erejéből. Az álmosan kezdő trencséniek első ellenakciója góllal végződött a 20. percben: Kamenský két védő díszkíséretében elfutott a bal szélen, beadását pedig Šuhaj a hálóba továbbította. A gól láthatóan megzavarta a házigazdákat, akik a szünetig csak tébláboltak a pályán, alig jutottak el az ellenfél 16-osáig. Számtalan eladott labda, rossz indítás és gyermeteg hiba bosszantotta a szurkolókat, akik az első félidő hajrájában füttykoncerttel „jutalmazták” a futballbohózatra emlékeztető 22 élvonalbeli (sic!) játékos kritikán aluli teljesítményét.

A szünetben nem éppen szalonképes bekiabálásokkal szórakoztatták egymást az elégedetlen és csalódott drukkerek. Az egyik tapasztalt kolléga megjegyezte, hogy ha valaki jó meccset akar látni, akkor a II. ligás Rapid stadionjába látogasson ki, ott az újonc futballistái 90 percen át hajtanak, szívvel-lélekkel küzdenek...

Fordulás után is folytatódott a nézőriasztó labdarúgás, a házigazdák ugyan többet kezdeményeztek, de láthatóan szenvedtek a pályán, a vendégek meg húzták az időt, kaptak is ezért egy sárga lapos figyelmeztetést (Volešák). M. Kozák lyukat rúgott az ötösön, Suchánek kecsegtető pozícióból, futtából az égbe lőtt; a másik oldalon Hanko, ezt követően pedig Mičinec ügyetlenkedett a 11-es pont közelében. A 79. percben váratlanul egyenlített (védelmi hibából) a Petržalka: Suchánek beadását J. Kozák, aki ezt megelőzően a házigazdák leggyengébb játékosa volt, a hálóba bólintotta. Meg is nyerhette volna a meccset a ligeti együttes, ha a 90. percben Suchánek ajtó-ablak helyzetből nem a földön fekvő kapusba lövi a labdát. Különben egyik csapat sem érdemelt győ-zelmet, talán mindenki a megváltást jelentő hármas sípszónak örült a legjobban. A ligeti szurkolók azzal vigasztalódtak, hogy ennél már csak jobban lehet futballozni...

Artmedia Petržalka–AS Trenčín 1:1 (0:1)

Góllövők: J. Kozák (79.), ill. Šuhaj (20.). Jv.: Šipoš, 3628 néző. Sárga lap: J. Ďurica, Straka, ill. Marek Seman, Vaščák, Volešák, Mičenec.

PETRŽALKA: Čobej–Maixner, Burák, J. Ďurica, Tchuř–Suchánek, J. Kozák, G. Straka, Šoltis (56. Pinte)–Mir. Kozák (56. Mikulič), Krejčí (69. Kusalík).

TRENČĺN: Volešák–Šmelko, M. Škrtel, Mičenec, Homér–Vaščák (83. Lietava), Kubala, Velický, Kamenský (80. Rigel)–Marek Seman, Šuhaj (60. Hanko).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?