Nemzetek Ligája - Southgate szerint a bátorság alapozta meg spanyolországi győzelmüket

Gareth Southgate
Sevilla |

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az angol válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtott, és bátran játszott Sevillában, ahol a labdarúgó Nemzetek Ligájában 3-2-re legyőzte hétfőn este a házigazda spanyol együttest.

 

A szakvezető a találkozót követően kitért ugyan a hibákra, a két kapott gólra, és kiemelte, hogy sok munka vár még a játékosaira, de ettől függetlenül úgy véli: az eredmény és a teljesítmény hatalmas hitet ad számukra a folytatásra.

"Ez egy remek visszaigazolás volt fiatal játékosainknak, akiknek győztes mérkőzésekre és pozitív tapasztalatokra is szükségük van, hogy a jövőben még nagyobb önbizalommal lépjenek pályára" - emelte ki Southgate, aki az évszázad legfiatalabb angol kezdőcsapatát állította össze a találkozóra. A szakember hozzátette: a "ragyogó" vb-szereplés, a négy közé jutás már nagy lépés volt ebben a tapasztalatszerző folyamatban, most pedig a világ legjobbjai közé sorolt horvátok és spanyolok vendégeként értek el pár nap alatt előbb döntetlent (0-0), majd győzelmet (3-2).

 

A sevillai összecsapáson a vendégek Raheem Sterling két góljával és Marcus Rashford találatával a 38. percben már 3-0-ra vezettek. A házigazdák a szünet után Paco Alcácer révén szépítettek - a támadó a szezonban eddig mind a hat tétmeccsén eredményes volt, összesen tíz alkalommal -, a végeredményt Sergio Ramos állította be az utolsó percben. Az angol lapok kiemelték: a válogatott legutóbb 2001-ben tudott nyerni európai élcsapat ellen vendégként, akkor világbajnoki selejtezőn Németországot győzte le 5-1-re.

Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya elmondta: sok egyéni hibát követtek el.

"Az első félidőben borzasztóan játszottunk. Nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, az első angol gól pedig padlóra küldött minket" - mondta a vb után kinevezett szakember, aki három győzelem után először szenvedett vereséget a nemzeti csapattal.

A spanyol válogatott legutóbb 2003-ban veszített el hazai tétmeccset - akkor a görögöktől kapott ki -, azóta 38 összecsapáson nem talált legyőzőre. Három gólt pedig ezt megelőzően 1991-ben kapott otthon, akkor a magyar válogatott - Kiprich Jószef és Lőrincz Emil két-két góljával - 4-2-re nyert Santanderben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?