Némethékre az Arsenal vár

Róma/Madrid/London. A bajnoki éllovas AS Roma a másodosztályú Palermo, míg a városi rivális Lazio a Modena ellen jutott tovább kettős győzelemmel az Olasz Kupa negyeddöntőjébe. Az esélyeknek megfelelően a Parma is túljutott a B-ligás Venezián, igaz, a szerdai visszavágón 1:0-ás vereséget szenvedett a kiscsapattól.

Róma/Madrid/London. A bajnoki éllovas AS Roma a másodosztályú Palermo, míg a városi rivális Lazio a Modena ellen jutott tovább kettős győzelemmel az Olasz Kupa negyeddöntőjébe. Az esélyeknek megfelelően a Parma is túljutott a B-ligás Venezián, igaz, a szerdai visszavágón 1:0-ás vereséget szenvedett a kiscsapattól. Nagyon szerencsés körülmények között ment tovább az Internazionale. Az utolsó percig nyerő helyzetben lévő Reggina hálóőre a hosszabbítás második percében saját kapujába továbbította a labdát, s ezzel a vendég sztárcsapat lépett a következő körbe. A Lazióhoz kapcsolódó hír, hogy legalább egy hónapra harcképtelenné vált Simone Inzaghi. A rómaiak csatára kéztörést szenvedett a hétvégi, 1:0-ra megnyert anconai bajnokin.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók: Lazio–Modena 1:0, tj.: a Lazio, 3:0-s összesítéssel; Parma–Venezia (II. osztályú) 0:1, tj.: a Parma, 2:1-gyel; Palermo (II.)–AS Roma 1:2, tj: a Roma, 3:1-gyel; Reggina–Internazionale 1:1, tj: az Inter, 3:2-vel.

A címvédő Mallorca már a legjobb 32 között kiesett a spanyol Király-Kupából. A szigetországiak kudarcát fokozza, hogy a másodosztályú Levantétól szenvedtek vereséget. Az élvonalbeli csapatok közül a Santander is búcsúzott: 11-esekkel maradt alul a másodosztályú Eibar otthonában.

Spanyol Király Kupa, 2. forduló: Levante (II. osztályú)–Mallorca 2:0; Xerez (II.)–Málaga 0:1; Cordoba (II.)–Betis Sevilla 1:3; Gimnastica Torrelavega (III.)–Deportivo La Coruna 1:2; Salamanca (II.)– Zaragoza 2:3 – hosszabbítás után; Almeria (II.)–Valladolid 1:3; Cádiz (II.)–Osasuna 1:2; Ciudad de Murcia (II.)–Barcelona 0:4, Eibar (II.)– Racing Santander 0:0, 11-esekkel 3:2; Lanzarote (III.)–Sevilla 0:1; Valencia–Murcia 2:0. A győztesek továbbjutottak.

Az Aston Villa meglepetésre legyőzte a Chelsea együttesét az angol Ligakupa negyeddöntőjében. A birminghamiek mellett a Tottenhamet 11-esekkel búcsúztató Middlesborugh, illetve korábban az Arsenal és a Bolton jutott az elődöntőbe. Németh Szilárd (Middlesbrough) a 80. percben lépett pályára.

Ligakupa, negyeddöntő: Aston Villa–Chelsea 2:1; Tottenham–Middlesbrough 1:1, 11-esekkel 4:5. Az elődöntő párosítása: Bolton–Aston Villa; Arsenal–Middlesbrough.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?