„Nemcsak győztünk, jól is játszottunk”

<p>Pozsonyban győzte le a bajnok Intert 87:78-ra a komáromi férfi-kosárlabdacsapat &ndash; a fővárosban még egy gárda sem tudott eddig nyerni az Eurovia SBL 2014/2015- ös idényében.</p>

A címvédő Inter volt a 25. forduló előtt az egyetlen csapat, amely százszázalékos mérleggel rendelkezett hazai pályán. Legutóbb majdnem egy éve, tavaly február elején a privigyeiek tudtak győzni a Hant Arénában. A komáromiak viszont nem szerették volna, hogy tovább folytatódjon riválisuk sorozata. „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert az Internek van a legerősebb kerete, minden poszton kiegyensúlyozott. De jól védekeztünk, nem engedtük őket kibontakozni, és szinte végig vezettünk” – elevenítette fel a szombat esti meccset Paulík József, a komáromiak menedzsere. Az Inter ennek ellenére a harmadik negyed végén rövid időre átvette a vezetést, de a vendégek az irányító Bannister vezetésével újítani tudtak, és még úgy is hozták 87:78-ra a meccset, hogy nyolc kosarasukkal szemben a bajnoknál tizenegy játékos váltotta egymást a pályán. František Rón, a korábban három évig Komáromban dolgozó Inter-edző szerint egykori védencei elsősorban harciasságban és dobószázalékban kerekedtek felül mostani csapatán. Az MBK Rieker Com-Therm menedzsere, Paulík József emellett azt is hangsúlyozta, hogy hosszabb idő után végre úgy állhattak ki egy bajnokira, hogy a játékot vállaló kosarasok már nem bajlódtak kisebb-nagyobb sérüléssel. „Nagyon jó hangulat volt a meccsen, mert az a 200 szurkoló, aki elkísért minket Pozsonyba, tényleg az elejétől a végéig biztatott. Elégedettek vagyunk, mert nemcsak győztünk, de jól is játszottunk” – mondta lapunknak Paulík. A komáromiak így legyőzött ellenfelükkel és a szintén 45 pontos privigyeiekkel osztoznak a tabella első három helyén, jelentősen leszakítva maguktól az üldözőbolyt. A piros-fehérekre azonban nehéz sorozat vár a továbbiakban, holnap a svitieket fogadják, majd a favorit privigyeiekkel, a komolyan erősítő besztercebányaiakkal és a kitűnő formába lendült handlováiakkal mérkőznek. Közben pedig már zajlanak a szervezési előkészületek a február eleji Szlovák Kupa kapcsán, mivel ezúttal a Duna-parti város ad otthont a torna elődöntőinek és fináléjának. „A versenykiírás szerint az Internek kellett volna rendeznie a viadalt, amely az alapszakasz fele után a táblázat élén állt, de ők a tavalyi rossz tapasztalatuk, a kevés néző miatt nem vállalták ezt. Így kerültünk a képbe mi akkori másodikként. És bár a privigyeiek is bejelentkeztek, a többi csapat minket támogatott, ezért mi leszünk a házigazdák” – magyarázta az Új Szónak Paulík. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?