Nem tudták meglepni az Intert a komáromiak

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPozsony. Mindkét hazai mérkőzését megnyerte az Inter a komáromiak ellen a férfikosárlabda extraliga hétvégén kezdődött elődöntős sorozatában.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Pozsony. Mindkét hazai mérkőzését megnyerte az Inter a komáromiak ellen a férfikosárlabda extraliga hétvégén kezdődött elődöntős sorozatában. Péntek este 84:74-re, szombaton pedig 91:76-ra nyert a bajnoki címvédő a tavalyi ezüstérmes MBK Com Therm ellen, így komoly lépéselőnyre tett szert az egyik fél négy győzelméig zajló párharcában.

„Az első meccsen jobban jött ki a lépés. Az első félidőben végig kiegyenlített volt a játék, a szünet után azonban volt egy ötperces rövidzárlatunk, amit az Inter tapasztalt játékosai kihasználtak, amivel megnyerték a találkozót – mondta lapunknak František Rón, a komáromiak vezetőedzője. – Szombaton már rosszabbul teljesítettünk. A pozsonyiak nagyon hamar megugrottak, és ellenük nehéz feladat ledolgozni kétszámjegyű ponthátrányt.”

A felzárkózást azonban nem csak Rančíkék nehezítették meg a Com Thermnek, Rón szerint a bírói hármas tevékenysége is hagyott némi kívánnivalót maga után. „Aki ismer, tudja, hogy nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de ezúttal semmit nem engedtek nekünk, a fiúk pedig idegessé váltak emiatt. Elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy lássam, ha nem ugyanazzal a mércével ítélik meg a két csapatot – mondta az 53 éves cseh szakember, aki még a legkiélezettebb meccsek után is minden szavát mérlegelve szokott nyilatkozni. – Nem kibúvót akarok keresni a vereség miatt, és azt sem állítom, hogy nyertünk volna, ha objektívebb a bíráskodás, de minőségében jobb lehetett volna a játékunk. Csak apróság ugyan, de az is sokat elárul a mérkőzésen történtekről, hogy az első félidőben 8 büntetőt dobhattunk, a másodikban pedig, amikor az Inter már közel húsz ponttal vezetett és eldőlt a meccs, 23-at, ami kissé fura...”

Egyelőre tehát „megfordult” a tavalyi finálé, és az első két meccs után most az Inter vezet 2:0-ra az elődöntős sorozatban, de szombaton és vasárnap (a szokásos pénteki időpont egy már rég lekötött komáromi koncert miatt tolódott) az MBK Com Therm élvezheti a hazai pálya előnyét. „Nem lesz egyszerű feladat felrázni a fiúkat, de tanulnunk kell a két pozsonyi meccsből” – tette hozzá Rón. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?