Nem tartanak a kieséstől

Tajti. A rimaszombati járási bajnokság I. osztályának egyik leggólerősebb csapata a tajti gárda. Ennek ellenére nem az élmezőnyben, hanem csupán a 10. helyen tanyázik az előkelőbb pozíciókhoz szokott együttes.

Tajti. A rimaszombati járási bajnokság I. osztályának egyik leggólerősebb csapata a tajti gárda. Ennek ellenére nem az élmezőnyben, hanem csupán a 10. helyen tanyázik az előkelőbb pozíciókhoz szokott együttes. Tajtit mindössze két pont választja el a sereghajtótól, Pál László klubelnök azonban nem tartja aggasztónak a helyzetet, derülátóan várja a tavaszi idényt.

„Lefogadom, hogy benne leszünk az első ötben! Igaz, hogy az utolsó helyezett Klenóc alig van lemaradva, de ha megnézzük a táblázatot, azt is látjuk, hogy az 5. helyen álló Murány csak három ponttal gyűjtött többet nálunk. A tavaszi szezonban többször játszunk itthon, így könnyebben ledolgozhatjuk hátrányunkat” – vélekedett a sportvezető.

A tajti csikócsapat, melynek átlagéletkora 22 év körül mozog, az őszi idényben 23 gólt szerzett. Csupán eggyel kevesebbet, mint a legtöbbször a hálóba célzó gömöralmágyiak. A dicséretre méltó produktivitás azonban kevésnek bizonyult az üdvösséghez, hiszen a tajtiak kapusa 11 találkozón harmincegyszer kapitulált. „Hiába lőttünk sok gólt, ha sokat is kaptunk” – kesergett Pál László, aki kiemelte néhány meghatározó egyéniségük őszi produkcióját is. „Pál Gergely a húzóemberek közé tartozik, csak úgy, mint Básti Zoltán és Pataki Csaba hátvédek, vagy Albert Tibor, Pál László és Pataki Tamás középpályások. Csak egy tapasztalt idősebb játékos hiányzik a kollektívából, aki olykor gatyába a rázná a lazításra hajlamos fiatalokat”– fogalmazott a szókimondó tisztségviselő.

Véleménye szerint a tajtiak azért nem értek el jobb eredményt, mert a fiúkat nehéz kordában tartani. „Nem vagyunk mi profi csapat. Nem tilthatom meg a játékosaimnak, hogy elmenjenek szórakozni. Megértem őket, hisz én is voltam fiatal, engem sem tudtak volna péntek este bezárni!” – tette hozzá a sportvezető. „Lehet, hogy ebből a szempontból hátrány, hogy csupa fiatal játszik nálunk, de azt is el kell ismernem, hogy nagyon tudnak küzdeni. Kollektívánk nagy erénye, hogy az utolsó pillanatig harcolunk, nem adjuk fel, amíg él a remény. Reálisnak tartom, hogy a folytatásban előrébb kerüljünk a tabellán, s a középmezőnyben érjünk célba” – latolgatta az esélyeket Pál László. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?