Nem született gól az osztrák–szlovákon

<p>Gól nélküli döntetlennel zárult az osztrák és a szlovák labdarúgó-válogatott barátságos összecsapása Bécsben.&nbsp;</p>

Az év utolsó meccsére mindkét szövetségi kapitány több kulcsjátékosának pihenőt adott, Ján Kozák több fiatalt (Sabo, Holúbek, Greguš, Bero) is pályára küldött, és azok is játéklehetőséget kaptak, akik a selejtezősorozatban csak kiegészítő emberek. A szlovák kapuban az a Novota János kezdett, aki a bécsi Rapid hálóőreként nagyon jól ismerheti az Ernst Happel Stadion közegét. A csapatkapitányi karszalag Tomáš Hubočané lett, aki jubileumi, 50. válogatott meccsét játszotta.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255176","attributes":{"alt":"","author":"TASR-felvétel","class":"media-image","height":"319","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Az első negyedórában az osztrákoknál volt többet a labda, de az első nagy helyzet egy kontra után a szlovákok előtt adódott, Weiss–Bero–Weiss volt a labda útja, Weiss középre passzolt Ďurišnak, aki nagyjából 12 méterről a kapu fölé lőtt. 

A 37. percben azonban a hazaiak is közel álltak a gólhoz: Onisiwo lövése elakadt a kifutó Novotában, Hinterseer azonban kapura tudta küldeni a labdát, ám a gólvonalon álló Holúbek kifejelte. Kevéssel a félidő vége előtt Novota kétszer is megmentette a szlovákokat a góltól, előbb Harnik elé futott ki jól, és pattant róla szögletre a labda, majd Arnautovic távoli lövését védte látványos mozdulattal.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255177","attributes":{"alt":"","author":"TASR-felvétel","class":"media-image","height":"270","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A szünetben mindkét edző többet cserélt, Kozák pályára küldte Dúbravkát, Škriniart, Filip Kisst, Lobotkát és az U21-es válogatottból utólag behívott Rusnákot is. 

Az osztrákok jártak közelebb a gólhoz, a félidő felénél Alaba beadása után Onisiwo nem tudott ideálisan ráfordulni a labdára, így Dúbravka védte az erőtlen lövést. A 73. percben Weiss jól beívelt szabadrúgása után Kiss fejelt a kapu előtt, a labda Hubočan elé pattant, de már nem tudta a kapu felé irányítani. 

A mérkőzés végéhez közeledve egyre bátrabban játszottak a szlovákok, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255178","attributes":{"alt":"","author":"TASR-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A gól nélküli döntetlen inkább a szlovák válogatott számára siker, amely így az utóbbi három meccsén veretlen maradt. Az osztrákok számára fontos lett volna, hogy a csalódást keltő selejtezős szereplésük után (egy győzelem, egy döntetlen, két vereség, legutóbb hazai pályán kaptak ki az írektől) kiköszörüljék a csorbát. A gyenge eredmények sorozata Marcel Koller szövetségi kapitánynak az állásába is kerülhet. 

Ausztria–Szlovákia 0:0

Játékvezető: Blom (holland), 14 200 néző. 

AUSZTRIA: Lukse–Lazaro, Dragovic, Madl, Suttner (69. Stangl)–Baumgartlinger (45. Alaba), Ilsanker (46. Hinteregger)–Onisiwo (84. Wimmer), Hinterseer (69. Janko), Arnautovic–Harnik (46. Klein).

SZLOVÁKIA: Novota (46. Dúbravka)–Sabo, Saláta (46. Škriniar), Hubočan, Holúbek–Greguš (46. F. Kiss), Hrošovský (46. Lobotka)–Weiss (85. Nemec), Bero, Švento (46. Rusnák)–Ďuriš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?