Nem simogatni fogják egymást Sumenovval

<p>Kovács Kid Tamás élete nagy lehetősége előtt áll: ehhez &bdquo;csak&rdquo; annyi kell, hogy a profi ökölvívó jövő szombaton San Antonióban legyőzze a kazah Bejbut Sumenovot a WBA félnehézsúlyú vb-övéért kiírt címmeccsen.</p>

Tomi Kid és csapata hétfőn utazik az Egyesült Államokba, hogy legyen elég idő az akklimatizálódáshoz. San Antonióban várhatóan több tízezer néző előtt fog bokszolni (és egy ottani tévécsatorna élőben fogja közvetíteni a gálát), de a 36 éves ökölvívó nem idegeskedik emiatt. „Nem ez lesz a fontos, nem foglalkozok a körítéssel. A lényeg úgyis az, mi történik a szorítóban” – mondta lapunknak Kid. A ringben pedig nagy küzdelem várható. Kid még veretlen a profik között (23 meccséből 14 kiütéssel ért véget), de Sumenov mérlege sem rossz: a 14 alkalomból 13-szor győztesként léphetett ki a szorítóból, 2010 januárja óta háromszor védte meg a WBA-szervezet félnehézsúlyú vb-övét. „Nagyon erős az ellenfelem, állandóan megy előre. Ráadásul rengeteg pénz áll mögötte, nagyon komoly háttérgárdája van – jellemezte a kazah bunyóst Kid, aki azért szintén bővítette a stábját a felkészülés alatt. – Egy mentális edzővel is gyakoroltam. Rengeteget meditáltunk, átbeszéltük, mi várható a mérkőzésen. Nem csak fizikailag kell bírni a 12 menetet, hanem az összesen 36 percben végig ott kell lenni fejben. Sumenovval ugyanis nem csak simogatni fogjuk egymást... Azzal is számolok, hogy tolni fogják a szekerét, ha esetleg a bírók úgy látják, hogy bajban lesz.” A galántai bokszoló edzésadagjai pedig valóban tiszteletet parancsolóak az utóbbi hetekben: előbb a Magas-Tátrában igyekezett formába hozni magát rengeteg futással és lépcsőzéssel, majd pedig Zsolnára vonult be a kaszárnyába. „Az én ötletem volt, hogy visszatérjek oda, ahol 1996-ban a kötelező sorkatonai szolgálatomat töltöttem. Ott thaiboxos srácokkal is készültem. Az utolsó hétre már csak a formaidőzítés maradt” – jegyezte meg Kid. Kovács Tamás legutóbb júniusban bokszolt a tanzániai Said Mbelwa ellen, a mostani, Sumenov elleni mérkőzés azonban nagyságrendekkel komolyabb lesz. „Már csak azért is, hogy a legerősebb bokszszervezet égisze alatt mérkőzünk meg. Ha sikerülne győznöm, azzal gyakorlatilag megváltozna az életem. A megszerzett címet valamikor meg is kéne védenem, és három újabb meccsre kapnék szerződést. Mindent megteszek, hogy örömet okozzak a sok-sok hazai szurkolónak” – tette hozzá Kid.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?