Nem sikerült nyerni

Nagyszombat. Döntetlennel zárta az idei esztendőt a szlovák futballválogatott, a Jurkemik-legénység a Spartak-stadionban 1:1-re jűtszott Ukrajnával.

Pinte (a földön) és Radcsenko párharca a labdáért a Szlovákia–Ukrajna válogatott futballmérkőzésenČTK-felvételSZLOVÁKIA–UKRAJNA 1:1 (0:0). Góllövők: Karhan (61. – 11-esből), ill. Melascsenko (84.). Játékvezető: Marczy (lengyel), 3000 néző. SZLOVÁKIA: Buček–Klimpl, Dzúrik, Hlinka–Pinte (46. Hodúr), Karhan (68. Mintál), Petráš Michalík, Leitner (63. Čišov-ský)–Benčík (70. Fabuš), Reiter (46. Kožlej). UKRAJNA: Sutkov (46. Reva)– Dmitrulin, Fjodorov, Tyimoscsuk (70. Melas-csenko), Radcsenko (46. Sztarosztyak)–Guszin (50. Nyeszmacsnij), Levcsenko (46. Zubov), Kormilcev, Voronyin (68. Kalinyicsenko)–Sevcsenko, Vorobej. A vártnál lényegesen kevesebb szurkoló volt kíváncsi a nagyszombati barátságos találkozóra. Ladislav Jurkemik vezető-edző Dzúrik személyében csupán egy hazai bajnokságban szereplő játékost jelölt a kezdőcsapatba. Vendéghelyzettel indult a mérkő-zés, Sevcsenko erőtlen lövését Buček könnyen hárította. Az első negyedóra végén Reiter lőtt mellé, majd Petráš és Pinte tette próbára az ukránok hálóőrét. Sokat mozgott Andrej Sevcsenko, aki gyakran jött hátra labdáért. A túloldalon Michalík, a Sparta futballistája igyekezett betölteni a játékmesteri szerepkört. Később fölénybe kerültek a vendéglátók, Pinte ügyes cselekkel játszotta tisztára magát, ám próbálkozása célt tévesztett. A 38. percben Karhan átadása után Reiter elpuskázta a lehetőséget. A kiegyensúlyozott első félidő hajrájában vezetést szerezhettek volna a szlovákok: Benčík Karhant szöktette, aki 14 méterről mellé lőtt. Röviddel később Benčík közeli bombája centiméterekkel kerülte el a kaput.

Szünet után megélénkült a játék, továbbra is a hazaik diktálták az iramot. A 60. percben a csereként beállt Kožlejt szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Karhan értékesítette. Ezt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Hat perccel a befejezés előtt egyenlítettek az ukránok: Sev-csenko szabadrúgását Buček csak kiütni tudta, s az érkező Melas-csenko a halóba lőtt. A látottak alapján a hazaiak győzelmet érdemeltek volna. (t-sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?