Nem sikerült a bravúr

Imperia. Nem lesz ott a montreali világbajnokságon a szlovák vízilabda-válogatott, mert az olaszországi vb-selejtező helyosztóján egygólos vereséget szenvedett mumusától, a román együttestől. A házigazdák és a horvátok már egy nappal korábban kiharcolták a továbbjutást.

Gergely Mihály (balra) hiába dobott két gólt a románoknak, a szlovák csapat vereséget szenvedett, s nem lehet ott a montreali világbajnokságonTASR/EPA-felvételPénteken este nagy volt az öröm a szlovák táborban, amikor is Gyurcsiék legyőzték a szlovéneket, és bejutottak a világbajnoki selejtező négyes döntőjébe. A soron következő két meccs közül egyet meg kellett volna nyernie Ondrej Gajdáč edző legénységének, hogy valóra váljon az álom, a montreali repülőjegy kiharcolása. Azt mindenki tudta, hogy a horvátokat aligha szorítja meg a szlovák csapat, azonban a románok ellen volt esélye. Viszont az is igaz, hogy a közelmúltban szinte mindig az ellenfél nyert...

Szombaton este a horvátok mindjárt az első negyedben háromgólos előnyt szereztek, s eldőlt a meccs. Talán a játékosok már a románok elleni, sorsdöntő összecsapásra tartogatták erejüket. Vasárnap délután, a helyosztón (a vb-selejtező három legeredményesebb együttese utazhat a világbajnokságra) jól kezdtek a szlovákok, a „félidőben” 4:3-ra vezettek, a harmadik játékrészben fordítottak a románok, de még sikerült egyenlíteni, két perccel a befejezés előtt azonban védelmi hibából ismét az ellenfél volt eredményes.

Eduard Prelovský, a Szlovák Vízilabda Szövetség elnöke: „Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a válogatott, rászolgált volna arra, hogy ott legyen a világbajnokságon. Sajnos, a románok elleni, sorsdöntő meccs hajrájában elmélázott a védelem, s ezt ügyesen kihasználta a tapasztalt ellenfél. Van jövője ennek a csapatnak, érdemes vele foglalkozni...”

EREDMÉNYEK – elődöntő: Horvátország–Szlovákia 11:6 (3:0, 2:2, 3:2, 3:2), a szlovák gárda góldobói: Gergely Mihály, Gyurcsi Géza, Nižný, Mravík, Bačo, Hrošík. Olaszország–Románia 9:7.

A 3. helyért: Románia–Szlovákia 7:6 (2:2, 1:2, 3:1, 1:1), Matei és Musat 2-2, Radu, Bonca, Georgescu, ill. Gergely Mihály 2, Cipov, Mravík, Hrošík, Brúder. Döntő: Horvátország–Olaszország 5:4 (0:1, 1:0, 3:1, 1:2). Az imperiai vb-selejtező végeredménye: 1. Horvátország, 2. Olaszország, 3. Románia, 4. Szlovákia, 5. Hollandia, 6. Szlovénia, 7. Franciaország, 8. Fehéroroszország. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?