Nem örökös bajnokok

Felsőfegyvernek. Nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhet a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában szereplő FC PM Zbrojníky együttese. 1999-ben a lévai területi bajnokság harmadik osztályából indulva négy év alatt négyszer nyert bajnokságot, mi több, újoncként a IV. ligában sem tartozik a pofozógépek közé.

Felsőfegyvernek. Nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhet a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában szereplő FC PM Zbrojníky együttese. 1999-ben a lévai területi bajnokság harmadik osztályából indulva négy év alatt négyszer nyert bajnokságot, mi több, újoncként a IV. ligában sem tartozik a pofozógépek közé.

A táblázat hatodik helyén álló gárda edzője, Gubík László négy esztendeje játékosként került a klubhoz. „Egy évet még aktív futballistaként játszottam, azóta pedig a kispadról irányítom a csapatot. Rendkívül sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Eleinte megelégedtünk volna az V. ligával is, de tavaly a sikeres őszi idényt követően megcsapott bennünket a feljutás szele. A jó eredmények elsősorban adakozó szponzorunknak köszönhetőek, hiszen a támogatásból jó képességű futballistákkal erősítettük a kollektívát,” fejtegette a kiváló eredmények legfontossabb összetevőjét a sikerkovács.

A IV. liga újonca enyhe szorongással vágott neki az idei szezonnak. „Tavaly már ősszel nagy előnyt szereztünk, így a tavaszi mérkőzéseket nem vették túlságosan komolyan játékosaink. Nyáron érezhetően meggyengültünk, többen is távoztak tőlünk. Köztük egyik kulcsemberünk és gólfelelősünk, Erik Palic is odébbállt. Állandóan az a kérdés motoszkált a fejemben, vajon megálljuk-e majd a helyünket a IV. ligában is. Szerencsére a bajnokság nyitánya előtt sikerült erősítenünk. Léváról és Aranyosmarótról is érkeztek hozzánk erősítésként kiszemeltek”, elemezte a játékosállományban bekövetkezett változásokat a szakvezető. A felsőfegyvernekiek keretében 2 kapus és 17 mezőnyjátékos szerepel. A heti három edzésnek legnagyobb eredménye, hogy a Gubik-gárda kiváló erőnléttel rendelkezik. Bár a csapatot jobbára alacsony termetű játékosok alkotják, ők azonban jó kondíciójukkal képesek ellensúlyozni az ellenfél magaslati fölényét. „Csapatunk négy emberre épül. A csatársorban Mário Drieňovský brillírozik, jelenleg 13 találattal ő vezeti a góllövőlistát. Miroslav Révay és Štefan Maďar tapasztalatai nagy hasznunkra váltak a középpályán, a kapuban pedig biztos pontnak számít a rangidős Halmo. A kollektíva többi tagja fiatal, fejlődéképes, lelkes játékos. Néha ugyan kiütközik a rutintalanság, ám nézetem szerint csak a fiatalokra építve lehetünk a jövőben is sikeresek.”– értékelt a tréner. Az előző évekkel ellentétben a csapat elsődleges célkitűzése a bentmaradás. „Szép lenne ugyan, ha zsinórban ötödször is az élen végeznénk, ám mi nem vagyunk örökös bajnokok A realitások talaján maradva ezúttal inkább arra összpontosítunk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Arra viszont odafigyelünk, hogy a hálás közönség tapsoljon a meccsek végeztével”, – zárta esélylatolgatását Gubík László. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?