Nem lesz kieső az I. ligában

<p>A Ligás Klubok Uniója elnöksége tegnap véglegesen kizárta az I. labdarúgóligából a privigyei csapatot, amely a pénteki határidőig nem rendezte a szövetséggel szembeni tartozását.</p>

A testület döntése alapján a szezon végén nem lesz kieső, mivel a kiírás szerint két csapat búcsúzik, s ezt a kvótát a Podbrezová és a Prievidza kimerítette.

„Sajnos, nem tehettünk mást. Mi mindent megpróbáltunk, hogy a privigyeiek végigjátsszák a bajnokságot. Többször is átütemeztük az adósság rendezésének az időpontját, de hiába – mondta lapunknak Peter Dedík, a Ligás Klubok Uniója I. ligáért felelős igazgatója. – Mivel nem fizették be a tavaszi rajthoz szükséges 3300 eurót, nem hagyhattuk jóvá a csapat keretét, s így bajnokin nem léphettek pályára. Emiatt nem rendezhették meg a rimaszombatiak, a púchoviak és a vágsellyeiek elleni találkozójukat, s a versenyszabályzat 108. cikkelye szerint a harmadik elmaradt meccs után kizárás következik, és eddigi eredményeiket törlik. Egyébként a bányászvárosi klub az említett összegnek több mint a kétszeresével tartozik a szövetségnek, mert már az őszi idény végén is komoly anyagi gondjai voltak. Természetesen az adósságot a fegyelmi bizottság határozata alapján be kell hajtani. ”

Azt is megtudtuk, hogy az I. ligás egyesületnek jogukban áll kártérítést kérni a prvigyeiektől az ellenük játszott bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos kiadásaik fedezésére.

Mivel a Podbrezová a játékvezetők ténykedése miatti tiltakozás jeléül már ősszel kilépett a bajnokságból, így tíz tagúra olvadt a mezőny. Nagy kérdés volt, hogy lesz-e további kieső, mert a versenykiírás szerint az utolsó két helyen álló gárda búcsúzik a bajnokságtól.

„A pontvadászat végén senki sem lép egy osztállyal lejjebb, mert a Podbrezová után a Prievidza esett ki. Ezt a döntésünket tegnap délután a Szlovák Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága is jóváhagyta” – szögezte le Peter Dedík.

A sereghajtó vágsellyeiek örömmel fogadták ezt a hírt. „Én is ott voltam az unió tanácskozásán, amely után Karol Belaník, a testület elnöke már gratulált is a bennmaradáshoz. Remélem, ezután megnyugodnak a játékosaink, és bebizonyítják, hogy nem felejtettek el futballozni. Meggyőződésem, hogy nem az utolsó helyen zárjuk a pontvadászatot” – hangsúlyozta Ladislav Jaroš, a Duslo menedzsere.

„Nagyon sajnáljuk, hogy anyagi problémák miatt nem tudtuk a befejezni a bajnokságot. Mindent megpróbáltunk, ám nem sikerült pénzt szereznünk. Bízunk benne, hogy városunkban a kilencven éves hagyományokkal rendelkező labdarúgás nem szűnik meg” – nyilatkozta Ján Mikloška, a privigyei klub sportigazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?