Nem jött össze a győzelem az évzárón, döntetlenezett a DAC a rózsahegyiekkel

dac

0:0-s hazai döntetlennel zárta az évet a DAC labdarúgócsapata.

A rózsahegyi csapat meglepően jó szezont fut a Fortuna Ligában, liptóiak dobogós helyezése nem véletlen: 18 forduló alatt a második legtöbb gólt lőtték és a harmadikat legkevesebbet kapták. Peter Struhár együttese ráadásul csakúgy, mint a DAC, négymeccses veretlenségi szériával a háta mögött lépett pályára péntek este.

Joao Janiero ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára az utolsó őszi fordulóban, mint egy héttel korábban a Slovan otthonában. A formáció sem változott, Sharani játszott a jobbszélen, míg Ciganiks a balon, Schäfer András pedig ezúttal is szokatlanul offenzív szerepkörben, a Dimun–Balic páros előtt kapott lehetőséget.

tabellán elfoglalt pozícióknak megfelelően a mérkőzés elején teljesen kiegyenlített volt a játék, a felek a középpályán gyúrták egymást. Az első tíz percben a rózsahegyiek jelentkeztek egy veszélyes lövéssel, majd a túloldalon Balic ígéretes próbálkozásába álltak bele a rózsahegyi védők. Egy hazai szöglet után az őrizetlenül hagyott Dimunhoz került a labda, de a dunaszerdahelyiek védekező középpályása luftot rúgott. Dimun két perccel később ismét főszerepbe került, amikor csúnyán eladott egy labdát. A rózsahegyiek gólerős támadója, Regáli meglódult, és nagy helyzetben a kapufa külső oldalát találta el.

Eután kissé megnyugodott a játék, az újabb lehetőségre a 18. percig kellett várni, amikor előbb Schäfer elől tisztáztak a vendégek, majd Kružliak próbálkozott távolról egy szép lövéssel.

Kružliak próbálkozása után a mérkőzés nemcsak megnyugodott, hanem kifejezetten ellaposodott. A jelenlévőket elsősorban Joao Janeiro szórakoztatta, aki hol egy felesleges hazaadásra reagált rendkívül teátrálisan, hol a negyedik játékvezetőn kérte számon a véleményes ítéleteket. Fél óra elteltével is kiegyenlített volt a játék, egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. A félidő hajrájáig csak Ciganiks éles szögből leadott lövése okozott izgalmakat, majd Fabiš szabadrúgása csattant a kapufán, de a sípszóig nem esett gól.

A félidőben is zajlottak a dolgok a MOL Arénában: a klub díjazta mindegyik utánpótláscsapat legjobb játékosát.

Érdekes

DAC-Ružomberok 0:0

Sárga lap: Hahn, Dimun, Krstovic ill. Mojžiš

Játékvezető: Kružliak, nézők nélkül

DAC: Jedlička–Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Dimun, Balic–Sharani, Schäfer, Ciganiks (65. Andzouana)–Hahn (65. Krstovic).

RUŽOMBEROK: Krajčírik–Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák–Luterán, Kochaň (79. Dopatel)–Gerec, Múdry (66. Šefčík), Regáli (79. Ďungel)– Boďa (74. Bobček), Gerec (74. Rymarenko)

 

A szünetben nem változtattak a csapatok és a játék képe sem változott különösebben. Az első helyzetre nyolc percet kellett várni, Luterán sistergős lövését Jedlička probléma nélkül kiütötte. Az 57. percben ziccerbe kerültek a hazaiak: Schäfer beadása után Hahn lőtt kapura, de perdítését kivágták a gólvonalról a rózsahegyiek.

A folytatásban sem érezhette magát nyeregben egyik csapat sem, bár mindkét együttesnek voltak rövidebb domináns fázisai. Janeiro a 65. percben belenyúlt a meccsbe, Andzouanát és Krstovicsot is pályara küldte. Nem sokkal később megszerezhették volna a vezetést a vendégek, de Kružliak luftja után Regáli sem volt a helyzet magaslatán, nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

A 70. percben a haloványan játszó Balic jelentkezett egy gyönyörű bal lábas lövéssel, de Krajčírik nagyot nyújtózva védett. A 70. perc után következett a DAC legaktívabb időszaka a mérkőzésen, Sharani és Krstovic is veszélyeztetni tudott. A hajrában Krstovic fejese a kapufán csattant, majd Kružliak betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt.

Maradt a 0:0, úgy tűnik, tovább tart a Janeiro-átok és a Janeiro-varázs is: a DAC a portugál edző érkezése óta egyszer sem játszott szórakoztató mérkőzést, viszont a dunaszerdahelyi védelem ötödszörre sem kapott gólt. A sárga-kékek a negyedik helyen zárták az őszi szezont.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?