Nem hitték, hogy bejutnak a felsőházba

<p>Érsekújvár. A várakozásokat felülmúlva az ötödik helyen zárta az extraliga alapszakaszát az érsekújvári férfi-kézilabdacsapat, így a felsőházban, az első négy közé kerülésért játszhat a továbbiakban.</p>

OROSKY TAMÁS

Az extraligás szezon kezdete előtt az érsekújvári kézisek régi-új vezetőedzője, Peter Sporni meglepetést várt a Štarttól, de arra ő sem számított, hogy a jelentősen átalakult játékoskerettel sikerül az ötödik helyen végeznie. „Nem hitte senki, hogy bejutunk a felsőházba, arra pedig egyáltalán nem gondoltunk, hogy ennyi pontot gyűjtünk az alapszakaszban – mondta lapunknak a tréner, aki természeseten nagyon elégedett ezzel az eredménnyel. – A kezdőcsapat mindig hozott egy jó átlagot, az úgymond kötelező győzelmeket be tudtuk gyűjteni, és emellett néha az esélyesektől is sikerült pontot lopni.”

Mindez pedig azt jelentette, hogy a 20 meccsen gyűjtött 23 ponttal (10 győzelmet, 3 döntetlent és 7 vereséget számláló mérleggel) az ötödikek lettek az érsekújváriak, ráadásul már két fordulóval az alapszakasz vége előtt biztossá vált, hogy a felsőházban szerepelhetnek a rájátszásban. „Nagyon jól játszottunk az erős nagytapolcsányiak ellen, akiket 27:23-ra legyőztünk. Kár a kassaiak elleni meccs utolsó 15 percéért, mert a tizenegy gólos előnyből csak három maradt (27:24). Igazán rossz napunk egyszer sem volt, bár többször is szerepelhettünk volna jobban. A leginkább a galgóciak elleni 35:18-as vereség fáj, ennyivel nem illik kikapni hazai pályán, még ha a második legjobb csapattal is játszunk” – elevenített fel néhány emlékezetes találkozót a magyarul kitűnően beszélő Sporni.

A továbbiakban még nehezebb dolga lesz a Štartnak: a felsőházban a kiemelkedő topcsapatok (Prešov, Hlohovec) mellett nehéz lesz labdába rúgnia. „Reálisan a pozsonyi ŠKP ellen szerezhetünk négy pontot, a kassaiakat otthon le kellene győznünk és a nagytapolcsányiakat próbálhatjuk még meglepni, elsősorban hazai pályán – jegyezte meg a tervekkel kapcsolatban Sporni, aki szerint ezeken a meccseken továbbra is a fiatalok csapatba építése a legfontosabb cél. – Ez a folyamat még a jövő évet is meg fogja határozni. A sorozatterhelés miatt az idősebb kézilabdázóink elfáradtak, jöttek a sérülések, és ilyenkor a fiataloknak kell átvenni a vezető szerepet, ami nehéz. A szerdai, galgóciak elleni nyitómeccsen sem számolhatok több játékossal, de így is mindent megteszünk a minél jobb eredményért.”

A ma kezdődő felsőházi rájátszásban mindenki találkozik minden ellenfelével otthon és idegenben is (a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontjaikat), a 10 forduló után az első négy gárda folytathatja a küzdelmet a playoffban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?