Nem bírt a DAC a Myjavával

<p>Beigazolódott a meccs előtt sokat emlegetett tétel, mely szerint a helyzetkihasználás kulcsfontosságú lesz a DAC&ndash;Myjava találkozón. Bár a DAC végig óriási fölényben játszott, csak egyszer talált a hálóba, és így csupán 1:1-es döntetlent ért el a labdarúgó Fortuna Liga 20. fordulójában.&nbsp;</p>

Mindkét kezdőcsapatban szerepelt egy új szerzemény – a myjavai védelemben az Ostraváról érkezett Jaroslav Machovec, a DAC középpályáján pedig a kassai Tomáš Huk is helyet kapott. Huk kassai színekben éppen a myjavaiak ellen szerezte meg első gólját, de most nem tudta folytatni ezt a hagyományt.

A DAC-arénába több mint 3100 szurkoló látogatott ki a tavaszi idénynyitóra, és végig nagyszerű hangulatot biztosítottak. A DAC aktívan kezdett, a 14. percben Pačinda szöglete után Sarr ballal alig lőtt a kapu fölé. A 20. percben egy újabb Pačinda-sarokrúgás után Kóňa majdnem öngólt bombázott, de pont a gólvonalon álló csapattársát, Banovičot lőtte vállon. Pačinda szabadrúgásból is veszélyeztetett, a 25. percben a hálótartó vasat találta telibe. A 30. percben Szarka Ákos megsérült, ezért Róbert Polievka váltotta. Az első félidőben a DAC dominált, a myjavaiak egyetlen kontrán kívül nem mutattak semmit, kapura tartó lövésük sem volt.

A második játékrészben is maradt a hazai fölény, Polievka baloldali beadására Ľupták érkezett, de nem tudta a hálóba kotorni a labdát. A 49. percben viszont a DAC megszerezte a vezetést: Pačinda szabadrúgásából közvetlenül nem lett gólveszély, de a labda Ljubicichoz került, aki laposan kapura lőtt. Hruška kapusról kijött a labda, Sarr pedig közelről a hálóba vágta – 1:0.

Két percen belül jött a myjavai válasz, egy kontra végén Beňo adott középre, Sládek kiharcolta a labdát Michalíkkal szemben, Ľuboš Kolár pedig egyenlített – 1:1. Négy perccel később egy vendégszöglet után Machovec fejesét Tujvel tolta a felső léc fölé. Az 56. percben Sarr csavart lövése szállt a kapu mellé. A másik oldalon Daniel lövésénél kellett közbeavatkoznia Tujvelnek.

A DAC próbálta volna megszerezni a győzelmet jelentő gólt, a 68. percben egy újabb Pačinda-szabadrúgás után elzúgott a labda a bal kapufa mellett, később Ljubicic próbálkozása maradt ki.  

De olykor-olykor a Myjava is eljutott a kapuig, és néha ebből helyzet is kialakult, a 83. percben Daniel beadása után a csereként beállt Škutka lőtt kapásból mellé.

Négy perccel a lefújás előtt tizenegyest reklamáltak a hazai játékosok, Davis beadása után Ljubicic látványos mozdulattal maradt zuhant a földre, de a tévés visszajátszások nem mutattak szabálytalanságot.

A DAC próbálkozott, de gólszerzési lehetősége nem akadt, így maradt az 1:1-es döntetlen. (bt)

 

FC DAC 1904–Spartak Myjava 1:1 (0:0)

Góllövők: Sarr (49.), ill. Kolár (51.).

Sárga lap: Černáček, Pekár (Myjava).

Játékvezető: Glova, 3103 néző.

DAC: Tujvel–Brašeň, Kwin, Michalík, Davis–Ljubicic, Huk (75. Horváth B.)–Sarr, Ľupták (55. Štepanovský), Pačinda–Szarka (30. Polievka).

MYJAVA: Hruška–Beňo, Černáček, Banovič, Machovec–Kóňa–Daniel, Pekár, Kolár, Duga (75. Bílovský)–Sládek (72. Škutka).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?