„Nehéz lesz idegenben győzni”

<p>A somorjaiak az alapszakaszban második pöstyéniekkel találkoznak az extraligás bronzéremért zajló, ma (18.00) kezdődő párharcban.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A somorjaiak tavaly lecsúsztak a dobogóról, a sorsdöntő mérkőzésen kikaptak az iglóiaktól, most viszont a csallóköziek szeretnék elorozni az érmeket a párharcot hazai pályán kezdő pöstyéniek orra elől. „Nehéz sorozat lesz, mert az ellenfél a top háromba tartozik, és már második éve vannak együtt a kosarasaik. A taktikai harc fog dönteni, mert egyénileg és csapatban is kicsivel jobbak vagyunk” – mondta lapunknak Suja Tímea, a somorjaiak játékosa. – A hazai meccseket szerintem tudjuk hozni, de egyszer idegenben is győzni kell, viszont Pöstyénben ez nagyon nehéz, az ottani hangulat sokszor a bírókat is magával ragadja.”

A sirályoknak (Čajky) komoly szurkolótáboruk van, akik fergeteges hangulatot tudnak teremteni, amiről a csallóköziek is meggyőződhettek az alapszakaszban – Somorjára is dobokkal és zászlókkal felszerelkezve érkeztek a vendégdrukkerek. „Nagyon remélem, hogy a mieink sem fogják hagyni magukat, és nagyobb számban kijönnek a meccsekre, mert szükségünk van a biztatásukra, hogy jó légkörben kosarazhassunk” – fogalmazta meg a bronzszéria előtti egyik kívánságát Suja.

A másik természetesen az, hogy sikerüljön visszavágni a pöstyénieknek, akik a szezon mindkét egymás elleni találkozóját megnyerték (68:56 és 75:54), és a második helyről vághattak neki a rájátszásnak, ahol az elődöntőben a rózsahegyiek verték meg őket 3:1-re (az alapszakaszban ötödik somorjaiakat a topfavorit kassai Good Angels állította meg a legjobb négy között). „A pöstyéniek is igyekeznek csapatként játszani, de ha ki kell emelnem közülük valakit, akkor az a két center, a kanadai Tatham és a szlovák Krč-Turbová lenne, valamint a Minčíková–Bartoňová párosra is vigyáznunk kell – nyilatkozta az Új Szónak Ján Krajňák, a somorjaiak vezetőedzője. – Mindent bele fogunk adni, hogy megszerezzük a harmadik helyet. Kérdéses viszont, milyen formában kezdjük a sorozatot, mert két hétig megint tétmeccs nélkül voltunk. Sokkal jobban akarunk teljesíteni a pöstyéniek ellen, mint a korábbi két mérkőzésen, de bármi megtörténhet.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?