Negyven éve tartó bábuháború

A sakk-kör 1975-ös megalapítását ünnepelték, villámtornát is játszottak.Nagykapos. Ötvenketten ünnepeltek, csehországi vendégek is voltak az egész országból összesereglettek között.

A sakk-kör 1975-ös megalapítását ünnepelték, villámtornát is játszottak.

Nagykapos. Ötvenketten ünnepeltek, csehországi vendégek is voltak az egész országból összesereglettek között. Az alapító tagok közül Pardubicéből Szonya Ivanová, Prágából pedig Molnár Ferenc jött el a helyi szabadidőközpont Komenský utcai épületében tartott ünnepségre, melyet az itteni sakk-kör megalakulásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek.

Ünnepi köszöntőjében Janicsák Zsuzsanna, a szabadidőközpont megbízott igazgatója az elmúlt évtizedek történéseinek ismertetése mellett a sakk-kör vezetőjének, Papp Lászlónak mondott köszönetet, aki kezdettől fogva a mai napig töretlen lelkesedéssel vezeti a fiatalokat, s ismerteti meg velük a sakkozás örömét s a benne rejlő szépséget. Mint mondta, az elmúlt negyven év eredményei kézzel foghatóak, amihez sok lemondás és türelem kellett, ám az idő visszaigazolta a munkába fektetett energiát. Mindezt a Nagykaposi Városi Hivatal képviseletében Boczán Ferenc alpolgármester köszönte meg Papp Lászlónak s megígérte, hogy a város továbbra is támogatni fogja a sakk-kör tevékenységét. Ezután munkája elismeréseként átadták a klubelnöknek Ferenc György helyi szobrász alkotását, stílszerűen egy 40 centiméter magas, fából készült bástya sakkfigurát.

A sakk-kör 1975-ös megalapítása óta több mint 100 ifjú versenyző szerzett kiváló játékával a városnak hírnevet és ért el sikereket. Járási, kerületi, sőt országos szinten is számos egyéni és csapatbajnoki címet szereztek, s a nemzetközi megmérettetéseken is eredményesen helytálltak.

A jubileumi esemény részeként villámtornát is rendeztek. Az ötfordulós, 2x5 perces partikból álló bábuháborúba tízen neveztek be. Befejeztével először a hazaiak II. ligás csapatának tagja, Butala Éva fogadhatta a gratulációkat, klubtársai, Stanislav Rožok és Papp László előtt végzett az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?