Négyen az elsőségért

Két hónapos szünet után ma megkezdődik az élvonalbeli magyar labdarúgó bajnokság 2002/2003-as küzdelemsorozata. A papírforma alapján négy együttes, a címvédő ZTE, a Ferencváros, az Újpest és az MTK küzd majd az elsőségért.

Reméljük, nem maradnak ilyen üresek a lelátókSomogyi Tibor felvételeA Borsodi Ligában 12 csapat indul, összesen 32 fordulót játszanak az együttesek. Az alapszakasz – oda-vissza alapon – 22 körből áll, majd következik a kétszer öt fordulós rájátszás, amelyben az 1-6. helyezettek a bajnoki címért, a 7-12. pozíciót elfoglaló klubok pedig a kiesés elkerülésért játszanak. A résztvevők az alapszakaszban szerzett összes pontjukat és rúgott-kapott góljaikat magukkal viszik a play-offba.

A szakemberek szerint a Ferencváros és az alaposan megerősödött Újpest a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére. Érdekes, mindkét patinás klubnál „csak” dobogós helyezésről beszélnek.

A lila-fehérek kilenc új játékost szerződtettek, tegnap leigazolták 25 éves Lérant Pétert, aki korábban a DAC-ban, a Panionioszban, a bécsi Austriában és a GAK-ban futballozott. Úgy döntött az UTE vezérkara, hogy az ismert A-licences probléma miatt (az MLSZ nem engedélyezte a kivételeket) az ügy rendeződéséig Szabó Andrást nevezte ki vezetőedzőnek. Ladislav Molnár kapusedző besorolással ülhet a kispadra, de természetesen ő irányítja a gárdát.

A bajnok zalaegerszegiek az előkészületi találkozókon nem nagyon jeleskedtek, ám a tétmérkőzések egészen mások. Egervári Sándor, az MTK új mestere igyekszik felrázni tavaszi mélyrepüléséből a Hungária körúti együttest.

Várhatóan a középmezőnyben tanyázik majd a Dunaferr, a Videoton, a Debrecen és Győr. A két újoncon, a Siófokon és a Békéscsabán kívül valószínűleg a Sopron és az anyagi gondokkal küszködő Kispest harcol majd a bennmaradásért.

Az eddigi száz első osztályú pontvadászatban az FTC végzett a legtöbbször, 27-szer az élen, megelőzve az MTK-t (21), az Újpestet (20) és a Kispestet (13). A vidéki klubok közül a Győr (3) a legeredményesebb, igaz, első sikerét 1963-ban fél (őszi) idény során érte el. Ennek az volt az oka, hogy 1964-ben áttértek a tavaszi-őszi lebonyolításra, amit 1970-ben váltott fel ismét az őszi-tavaszi rendszer.

Az MLSZ döntése értelmében minden hétvégi találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik a Barcs szombaton tragikus körülmények között elhunyt 23 éves labdarúgójára, Dárdai Balázsra emlékezve.

Az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi szezon március 1-jén kezdődik. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?