Negyedszázada volt a DAC–Bayern

<p>Holnap lesz negyedszázada, hogy a DAC futballcsapata az UEFA-kupa második fordulójának visszavágóján a Bayern Münchent fogadta. Nézőcsúcsot hozott az összecsapás, 15 572 szurkoló szorongott a lelátókon, máig ez a dunaszerdahelyi rekord.</p>

A Pecze Károly által irányított DAC harmadik helyen zárta az 1987/88-as bajnokságot – mindössze a két prágai csapat, a Sparta és a Dukla előzte meg –, ezzel kiharcolta az UEFA-kupa-szereplés jogát. Az első fordulóban az Östers Vaxjö volt a DAC ellenfele, amelynek a kapuját a legendás Thomas Ravelli védte. Az idegenbeli 2:0-s vereség után kevesen bíztak a továbbjutásban, ám a visszavágón parádéztak Mičinecék, 6:0-ra lelépték a svéd csapatot. Ezután a világhírű Bayern következett. A sorsolást követően Klaus Augenthaler, a bajorok csapatkapitánya kijelentette: „Eddig nem is hallottam ilyen nevű együttesről, azt sem tudom, hol fekszik, hiszen még a térképen sincs rajta.” Ebből is látszik, hogy a németek lebecsülték a csallóközieket. A DAC vezetői elintézték, hogy a korábban a prágai Bohemians játékosaként az államhatáron csempészésen kapott Tibor Mičinec büntetését felfüggesszék, így visszakapta útlevelét, és a csapattal tarthatott Münchenbe. Az első meccset a szuperfavorit Bayern 3:1-re megnyerte, de a DAC remekül játszott, a csereként beállt Szaban Tibor védő létére pazar kapásgólt lőtt. Több helyzetük is volt a sárga-kékeknek, Takáč pedig a kapufát találta el. A november 9-i visszavágót hatalmas érdeklődés előzte meg, egész Dél-Szlovákiából özönlöttek a drukkerek, pedig munkanapon 13.30-kor kezdődött a meccs. Az állóhelyekre szóló jegyek 60, a tribünre kiadott belépők 120 koronába kerültek. A jegyüzérek arattak, valutáért árulták a jegyeket a németeknek. A Bayern szurkolóinak zöme Kelet-Németországból érkezett, ők ugyanis nem láthatták máshol kedvenceiket, hiszen nem mehettek át egy Bundesliga-meccsre. Bizakodtak a DAC-szurkolók, hogy kedvenceik kiverik a szuperfavoritot. Hogy a müncheniek is tartottak a hazaiaktól, az is bizonyítja, hogy Augenthaler falfehéren lépett pályára. Nagy rohamokkal kezdett a DAC, Šoltést felvágták a 16-oson belül, ám az északír bíró sípja néma maradt, nem úgy, mint röviddel később a túloldalon. A 5. percben megítélt büntetőt Olaf Thon biztosan értékesítette. Az első félóra végén az akkor csúcsformában játszó Thon 16 méteres szabadrúgása a felső sarokban kötött ki. Pár perccel később a rendre a DAC kárára tévedő Donelly kiállította Szabant, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. A szurkolók a 2:0-s vereség ellenére vastapssal köszöntötték a hazai játékosokat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?