Negyedik a magyar női gyorskorcsolyaváltó

A magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a negyedik helyen végzett a 3000 méteres számban.A szakvezetés ezúttal Heidum Bernadettet hagyta ki a csapatból, azaz Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta a magyar négyest, amely a kisdöntőben második lett, így a hat

A magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a negyedik helyen végzett a 3000 méteres számban.

A szakvezetés ezúttal Heidum Bernadettet hagyta ki a csapatból, azaz Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta a magyar négyest, amely a kisdöntőben második lett, így a hatodik hely már biztos volt, de a fináléban két stafétát is kizárt a zsűri, ami két hely előrelépést jelentett.

A magyarok a második pozícióból rajtoltak, ezt a helyet az 500 méteren tizedik, az 1000 méter selejtezőjéből alig egy órával korábban továbbjutott Keszler megtartotta a hollandok mögött, akik azonnal óriási tempót diktáltak. Alig telt el néhány kör, amikor már a japánok és az oroszok is kissé leszakadtak a magyar és a holland kvartettől, ez a különbség aztán folyamatosan nőtt a célig.

Hollandia végül 4:03,471 perces új világrekorddal győzött, a magyaroknak nem volt esélyük az előzésre, de így is a régi világcsúcson belül, 4:03,603 perccel értek célba.

„Láttam, hogy eszméletlen gyorsak a köridők, de amikor megállítottam a stopperem, azt hittem, hogy elrontottam valamit és lemaradtam fél körről. Senki kudarcának nem örülök, de megérdemelték a lányok a negyedik helyet ilyen fantasztikus időeredménnyel” – mondta Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki kifejtette, edzőként talán a negyedik helynél is többre értékeli minden idők második legjobb teljesítményét, mert ezt még maguk sem gondolták, hogy képes rá ez a csapat.

A harmadik olimpiáján szereplő Keszler kifejtette, nincs bennük csalódottság, hogy megnyert B döntő esetén meglett volna a bronzérem, mivel minden más versenyen hatodikként zártak volna, így inkább csak örülnek a két hely előrelépésnek. „Annyira gyors volt a tempó, hogy nem mertem megnézni a köridőket a kivetítőn. Nem sajnálom a bronzot a hollandoktól, úgy mentek világcsúcsot, hogy az elejétől a végéig vezettek, ami elképesztő. Ott a helyük” – mondta Keszler.

A női váltó sorozatban harmadszor végzett pontszerző helyen: Vancouverben ötödik, Szocsiban pedig hatodik lett. Mindhárom stafétának tagja volt Keszler és Heidum.

Egyéniben Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is futamgyőztesként jutott negyeddöntőbe 500 méteren, azaz éppen azon a távon, melyen két éve Szöulban előbbi világbajnok, utóbbi pedig bronzérmes lett. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?