Négy rekordot is megdöntött

Soha senki nem nyert még annyi versenyt egy szezon alatt a síugró-Vk történetében, mint Peter Prevc. A szlovén versenyző 15-ször diadalmaskodott, a korábbi csúcstartó, GregorSchlierenzauer 13-ig jutott.

Soha senki nem nyert még annyi versenyt egy szezon alatt a síugró-Vk történetében, mint Peter Prevc. A szlovén versenyző 15-ször diadalmaskodott, a korábbi csúcstartó, Gregor

Schlierenzauer 13-ig jutott. De nem ez Prevc egyetlen idei rekordja: az egy szezonon belül szerzett pontok rekordját 2083-ról 2303-ra javította, s előnye a második helyezett Severin Freund előtt 813 pont, ami szintén csúcsnak számít. Ahogy az is, hogy az elmúlt szezon 29 versenyéből 22-n dobogós helyen zárt.

Azt maga a 23 éves síugró is belátja, ezt a szezont nehéz lesz megismételni. Begyűjtötte az egyéni elismeréseket is: ő nyerte a Négysáncversenyt (igaz, nem tudta megismételni Sven Hannawald tettét, aki mind a négy sáncon nyert, Prevc „csak” három versenyt nyert meg), és aranyérmes lett a sírepülő-vb-n. A Vk utolsó állomásán, hazai közönség előtt Planicán ő is egyike lett azon kevés síugrónak, aki „tökéletes ugrást” hajtott végre: a stílusra minden bírótól a maximális 20 pontot kapta. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?