Négy centire az aranytól

Sérülten is kétszer ezüstérmes lett Tóth Attila az országos fedett pályás atlétikai bajnokságon. A 19 éves bősi atléta hármasugrásban 14,01 méteres, távolugrásban 665 centis teljesítménnyel lett második.

Sérülten is kétszer ezüstérmes lett Tóth Attila az országos fedett pályás atlétikai bajnokságon. A 19 éves bősi atléta hármasugrásban 14,01 méteres, távolugrásban 665 centis teljesítménnyel lett második. Utóbbi számban négy centivel maradt le az aranyéremről.

„Jó formában, erőben éreztem magam, csak közbejött egy váratlan dolog. Hármasugrás közben történt, a második kísérletemnél megsérült a bokám, utána még egyet ugortam, de a többi három lehetőséget már kihagytam. A harmadik ugrásommal lettem második a mezőnyben – eleveníti fel az ugrószektor történéseit a nyitrai AC Stavbár versenyzője.

Másnap sérült bokával másik számában, a távolugrásban is elindult. „Nekifutás után nem a sérült jobb, hanem a másik lábamról rugaszkodtam el. Első öt ugrásomat így kiviteleztem, de ezekkel tíz–tizenöt centivel lemaradtam a dobogóról. Úgy döntöttem, a hatodik ugrásnál megpróbálok a fájós lábról elrugaszkodni. Huszonöt centivel hosszabb ugrás lett belőle.”

Ez a 665 centi végül második helyet eredményezett a mezőnyben. Az már külön pech, hogy csak négy centivel marad el Bician győztes ugrásától, amely még az első sorozatban született. Attila másik pechje az volt, hogy az új bajnoknak február elsejei hatállyal engedték el hátralévő doppingeltiltását, s azt követően ez volt az első versenye. „Egyéni csúcsokkal akartam nyerni, de ezek után azt mondom, fontosabb az egészség. Járni tudok, nem fáj a bokán, nem tűnik komolynak a sérülés – fűzte hozzá Tóth Attila. – Véget ért a fedett pályás idény. Amint lehet, újra kezdem az edzéseket. Először a pihentetőkkel kezdem, majd újra jön az alapozás a nyári versenyévadra.”

A bősi fiú volt az egy szál csallóközi atléta az országos felnőttbajnokságon. Sérülten is helytállt. Nem bánkódik, örül mindkét dobogós helyezésének, és mihamarabbi felépülésében bízik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?