NBA: Visszavág a Denver a Lakersnek?

NBA

Izgalmas meccseket hozott eddig a tengerentúli profi kosárlabdaliga nyugati főcsoportdöntője.

A Denver Nuggets már azzal történelmet írt az NBA-ben, hogy ugyanazon rájátszásban kétszer is 3:1-es hátrányból fordított, ráadásul tette ezt egymás utáni sorozatokban először a Utah Jazz, majd a Los Angeles Clippers ellen.

Ezúttal azonban még nehezebb feladat vár rájuk, hiszen már 2:0-ás hátrányban vannak a Nyugati Főcsoport döntőjében, méghozzá az LA Lakers ellen.

A denveriek már az első meccsen mély árokban találták magukat, hiszen a Lebron James és Anthony Davies vezette Lakers végig dominált. A Nuggets már korábban megmutatta, hogy bármikor képes rákapcsolni, és nagyobb tempóval lerohanni az ellenfelet, de ez szinte lehetetlen egy olyan Lakers ellen, amely aleghatékonyabbak közé tartozik az ellentámadásokban.

A Denver két sztárja, Jamal Murray és Nikola Jokics meglepően jó százalékkal dobált, viszont messze voltak attól a számtól, amit egy főcsoportdöntő megkövetel (Murraynek 7, Jokicsnak 8 sikeres dobása volt, mindketten 21 pontot szereztek). Kettejükre főleg azért is van nagy szükség, mivel az ő esetükben nem beszélhetünk túlságosan bő keretről, főként ha támadásról van szó. A cserepadról Michael Porter Jr. 14 ponttal járult hozzá a pontszerzéshez, és ezzel nagyjából ki is merül a meccsről meccsre megbízható pontszerzés forrása.

A rájátszásban még versenyben lévő csapatok (Los Angeles Lakers, Denver Nuggets, Miami Heat, Boston Celtics) közül a legesélyesebbnek tartott Lakers az első meccset 126:114 arányban nyerte meg a Denver ellen, mely előny a mérkőzés végére viszonylag lecsökkent, a 48 percnyi játék során volt az jóval több is. Míg Lebron James a 6 lepattanó és 12 asszisztja mellett csak 15 pontot szerzett az első találkozón, Anthony Davies kezébe vette az irányítást, és 37 pontot zsebelt be (emellett 10 lepattanó és 4 assziszt). Említést érdemel még emellett Kentavious Caldwell-Pope 18 pontja, illetve 13 pont az óriás Dwight Howardtól, aki az előző, Houston elleni meccssorozatban nem kapott játéklehetőséget, mivelhogy a Houston Rockets center nélkül játszott. A Denvernek viszont jóval magasabb játékosai vannak, így nem csoda, hogy a Lakers edzője, Frank Vogel ismét szerepelteti a centerjeit.

A második meccsen a Lakers nem engedett lendületéből. Lebron James már akkor 20 pontos volt, amikor még 8 perc hátra volt a második negyedből! A várva várt rákapcsolás a Denvertől a második félidőben jött el, leginkább Nikola Jokics robbantásának köszönhetően – a szerb center 30 pontot szerzett, melyből 11-et az utolsó játékrész utolsó perceiben, ezzel nyomást gyakorolva Lebronékra. 2,1 másodperccel a vége előtt a Denvernél volt a vezetés, azonban a Lakersnek adódott egy utolsó lehetősége: a furfangos irányító, Rajon Rondo készült bedobni a labdát, James érkezett, azonban nem kérte el a labdát, hanem lezárta a védőt, mögötte pedig Anthony Davies rohant a hárompontos vonalon kívülre, dobása csont-nélkül pottyant a gyűrűbe, a végeredmény 105:103, a Lakers megőrült, 2:0-ra vezetnek!

Már bebizonyosodott, hogy a Denvert óriási hiba leírni bármilyen sorozatban, azonban előbb-utóbb valószínűleg elbuknak. Hatalmas meglepetést okoznának, hogyha szorossá tennék ezt a sorozatot is. Rengeteg meccset játszottak, a játékosok minden bizonnyal kimerültek, ellenfelük viszont amennyire lehet, kipihent, és sikerre éhes. Ez az első évük, melyben Lebron James és Anthony Davies együtt van pályán, régen volt ekkora esélyük nem csak eljutni az NBA döntőjébe, de meg is nyerni azt.

A harmadik meccs helyi idő szerint szerda hajnalban, 3:00-kor kezdődik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?