Nagyölvedi továbbjutás – Benkó-bravúrokkal

Nagyölved |

<p>Dávid legyőzte Góliátot! A III. ligás hazaiak kiverték a Fortuna ligás FK Senicát a labdarúgó Slovnaft Cup 3. fordulójában.&nbsp;</p>

Sokan már a mérkőzés megkezdése előtt temették az immár tíz esztendeje a harmadik vonalban tüskénkedő vendéglátókat, néhányan még két számjegyű vereséget is emlegettek. Az igazi nagyölvedi törzsszurkolók viszont szoros eredményre esküdtek. Egyikük magabiztosan kijelentette, hogy a döntetlen lenne a legmegfelelőbb, mivel akkor még tovább fokozódnának az izgalmak. Végül is neki lett igaza, a nagyölvediek FK Senica elleni kupameccse ugyanis a rendes játékidőben 1:1-re végződött, a büntetőpárbajban aztán a hazaiak 5:3 arányban kerekedtek felül. 

A vendéglátók rakétarajtot vettek, Matúš Predejniansky már a 12. percben mesterien ugratta ki Adam Kosákot, aki hidegvérűen elcsavarta a labdát František Plach kapus mellett (1:0). Az első játékrészben szinte lélegzethez sem jutottak a Fortuna ligás labdarúgók, egyáltalán nem látszott a csapatok közti kétosztálynyi különbség. A 61. percben aztán egy szögletrúgást követően Samuel Mráz révén kiegyenlítettek a vendégek (1:1), majd Jedinák, Quaye is próbálkozott bevenni Benkó Dániel kapuját, a harmincegy éves hazai hálóőr azonban mindig a helyén volt, és szebbnélszebbvédéseketmutatottbe. A több mint nyolcszáz néző legtöbbször az ő nevét kiabálta. 

A másik oldalon Hlaváčik, Cingel, Predajniansky és Horniak jelentett állandó veszélyt Plach kapujára. A találkozó hajrájában Michal Kubala szinte a kapu torkában szerezhetett volna hazai gólt, ám a védők némi üggyel-bajjal és talán szabálytalanul is, de szerelték. A tapasztalt középpályás a támadás közben megsérült, ám a senicai kapus ahelyett, hogy az alapvonalon túlra rúgta volna a labdát, rendkívül sportszerűtlenül játékba hozta társait. 

A tizenegyespárbajban a nagyölvediek 5:3 arányban bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Benkó Dániel mindjárt az első vendégpróbálkozást hárította. „Még a Jóisten is velünk volt” – mondta ekkor szinte egyszerre a község katolikus és református lelkésze, akik szintén végigizgulták az összecsapást. 
„Számunkra felejthetetlen élmény volt a kupameccs. A keddi edzésen több taktikai variációt gyakoroltunk, ami sikeresen is alkalmaztunk. A Dubnica elleni mérkőzés alatt és után joggal bírálták teljesítményünket a szurkolók. Most viszont teljes mértékben kárpótoltuk őket. Köszönöm a fiúknak az örömteli élményt” – nyilatkozta lapunknak Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser és segédedző. „Ilyen mérkőzésekről álmodik minden kapus. Remélem, lesz szerencsém még számos ehhez hasonló sikert átélni” – jegyezte meg BenkóDániel kapus, a nap hőse. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?