Nagyölvedi csoda – jöhet a Slovan!

Nagyölved |

<p>A III. ligás nagyölvediek újabb nagy fegyvertényt hajtottak végre a labdarúgó Slovnaft Cupban, hiszen a Fortuna ligás Senica kiütése után most a II. ligás Spišská Nová Ves gárdáját küldték haza 2:1-es vereséggel. És bejutottak a legjobb 16 közé, ahol a pozsonyi Slovant fogadják.</p>

Az elején mosolyogva, jókedélyűen jöttek ki az öltözőből a hazai játékosok, a végén pedig a hirtelen ősziesre fordult csípős időben a mintegy hatszáz szurkoló arcára is ráfagyasztották a mosolyt és a boldogságot.

„Ezúttal sem volt időnk kellőképpen felkészülni a kupaszereplésre, mivel szombaton még Vágsellyén játszottunk bajnokit. Mindenesetre beszereztünk néhány videofelvételt az iglóiak előző tétmeccseikről, s esténként ezeket elemeztük” – árulta el a mérkőzés előzményeiről Vígh Ferenc nagyölvedi klubelnök. A vendéglátóknak a tökéletesen szervezett védelem és a fegyelmezett játék volt a legfontosabb az egész kilencven perc során, a taktikai utasításokat pedig valamennyi csapattag betartotta. Bár az első félidőben mintha a vendégek kezdeményeztek volna többet, a nagyobb helyzetek Cingel Rolandnak és Alexander Soboňának köszönhetően mégis a nagyölvediek előtt adódtak. Aztán jött a hidegzuhany, ugyanis az üresen hagyott Richard Boroš megszerezte a vendégek vezető gólját. A hazaiak azonban nem keseregtek sokáig, és Adam Kosák közvetlenül az első játékrész befejezése előtt kiegyenlített. A folytatásban általában a nagyölvediek irányították a találkozót, csapatjátékban és egységben is ellenfelük fölé nőttek, úgy tűnt, hogy jobban akarják a sikert. Néhány perccel a meccs vége előtt tizenegyesgyanús helyzet volt az iglói Tomáš Gaborčík kapuja előtt, kis híján minden játékos leállt, mintha a sípmester ítéletére várna. Matúš Predajniansky azonban semmivel sem törődve mintegy hat méterről óriási erővel kilőtte a bal felső sarkot.

„Néhány társammal karöltve immár huszonnégy éve irányítjuk és támogatjuk településünkön a futballt. Számunkra a legnagyobb öröm a mai nap volt, mert a Slovnaft Cup legjobb tizenhat csapata közé kerültünk, és két hét múlva a pozsonyi Slovant fogadhatjuk pályánkon. Ez a siker nemcsak a fociról szól, hanem az alig ezerhatszáz lakosú község népszerűsítését is jelenti” – vélekedett Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser.

„Sajnos mi csak egy gólt lőttünk, ellenfelünk pedig kettőt. Az első félidő a miénk volt, a második az övék. Gratulálok a nagyölvedieknek a továbbjutáshoz” – értékelt tömören Branislav Ondráš iglói edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?