Nagymegyeri lépéselőny

Nagymegyer/Trencsén. Tizennégy érmet gyűjtöttek a nagymegyeri súlyemelők az elmúlt hetekben a korosztályos bajnokságokon, miközben legjobbjuk, Balázs Péter teljesítette a kiküldetési szintet a stavangeri ifjúsági Eb-re.

Nagymegyer/Trencsén. Tizennégy érmet gyűjtöttek a nagymegyeri súlyemelők az elmúlt hetekben a korosztályos bajnokságokon, miközben legjobbjuk, Balázs Péter teljesítette a kiküldetési szintet a stavangeri ifjúsági Eb-re. Jutalomként csütörtökön részt vehet az olaszországi Udinében sorra kerülő Promotion-kupán, amelyen a szlovák együttesben ő lesz az ifjúsági versenyző. A sportág csallóközi fellegvára adott otthont a fiatalabb diákok bajnokságának. Buzgó Lajos vezetőedző tíz súlyemelőt küldött a pódiumra, s közülük nyolcan a dobogón végeztek. Győztesek – 36 kg: Patrik Boršický 180,5 pont; 56 kg: Csémi Aurél 281; 53 kg: Nikoletta Majeríková 156; +53 kg: Mihalovics Tímea 140,5. Másodikok – 33 kg: Fekete Márk 154,5; 40 kg: Jávorka Tivadar 178,5; 45 kg: Kiss Olivér 164,5. Harmadik – 45 kg: Roman Straňák 153. Abszolút győztes: Csémi Aurél. „Folytatódik a fiatalok nevelése, az eredmények szerint nagyon jól haladunk. Jávorka Tivadar lett a torna legtechnikásabb emelője, de csapattársai technikai felkészültségét is dicsérték a szakemberek” – értékelt Buzgó Lajos. Trencsénben randevúztak az ifjúságiak, az egyéni bajnokság mellett a liga 2. fordulója zajlott. Tíz nagymegyeri induló nyolc érmet nyert, Balázs Péter csúcsokat javított, ráadásul az Eb-szinttel is megbirkózott. Elsők – 85 kg: Balázs Péter 240 kg (lökés: 130 kg) – mindkét teljesítmény szlovák rekord; 44 kg: Žófia Hutirová 52,5; 58 kg: Sylvia Kohútová 62,5; 48 kg: Kristina Kollárová 60 kg; Másodikok – 53 kg: Vendégh Veronika 65 kg; 62 kg: Ábrahám István 175 kg; 77 kg: Jávorka Béla 175 kg; Harmadik – 53 kg: Margita Hutirová 62,5 kg. Ifjúsági liga, 2. forduló: 1. Veľký Meder 1231, 2. MKV Košice 1150, 3. Dukla Trenčín 1142. Ősszel lesz a 3. forduló, a nagymegyeriek 170 ponttal vezetnek. „Rányomta a bélyegét az eredményekre, hogy csapatverseny is volt, s oda kellett figyelni, nehogy valaki kiessen. Az öttagú csapatból hárman még jövőre is maradnak ebben a korosztályban, nagy lépéselőnyben vagyunk a többiekkel szemben” – árulta el sikercsapatáról a csallóközi edző. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?