Nagymagyari gyógyír a sebekre

Nagymagyar. Ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták a vasárnap délutáni hazai bajnoki mérkőzéseiket a dunaszerdahelyi területi I. osztályban érdekelt nagymagyariak.

A történet előzménye a felső-csallóköziek nagyabonyi vendégjátékáig nyúlik vissza, mikor is a mérkőzés lefújása után a játékba sem avatkozó Deák Patrik lefejelte a játékvezetőt. A területi szövetség fegyelmi bizottsága 10 ezer koronás pénzbüntetéssel sújtotta a klubot, a 18 éves játékost 18 hónapra eltiltotta, s a bajnokság végeztével három pontot levonnak az együttestől. A sporttechnikai bizottság azonban tovább súlyosbította a büntetést, mivel 2009. április 28-ig nem rendezhetnek Nagymagyaron hivatalos játékidőben felnőtt bajnoki mérkőzést így ezentúl szombat délután vagy vasárnap délelőtt játszanak. „A pénzbüntetést és a pontlevonást nem vitatjuk. Érthetetlen azonban, hogy miért kellett a pályánkat letiltani. A sajnálatos incidens Nagyabonyban történt. Az előírások szerint az ottani rendezőknek és a főrendezőnek kellett volna bebiztosítani a játékvezető biztonságát. Nálunk ez mindig megtörténik, ott ez elmaradt” – kommentálta a büntetést Mikóczi Lajos, a nagymagyariak klubtitkára. Elmondása szerint a szövetség egyes szakbizottságai az ő megkeresésük és érveik meghallgatása nélkül döntöttek.

A vasárnap délutáni szomszédcsata (FK Zl. Klasy–Lehnice 3:0) sportszerű és ünnepélyes hangulatban zajlott le. A kezdőcsapatokkal együtt a legkisebb nagymagyari focistapalánták is felsorakoztak. A játékvezetői hármast pedig sárga pólós kislányok kisérték. A pólókon a sokat sejtető Fair Play (Sportszerű Játék) felirat virított. A játéktéren minden tekintetben a sportszerűség dominált. A találkozó végeztével pedig nemcsak kedvenceiket tapsolták meg a hazai ultrák, hanem még a levonuló bírákat is vastapssal jutalmazták! Csallóközi berkekben a szókimondásáról ismert nagymagyari keménymag azonban egyszer-egyszer a területi szövetség elnökét, Benovič Árpádot is megcélozta. Értesüléseink szerint az ellenőrként jelenlévő dunaszerdahelyi csúcsvezető feldúltan és sértődötten távozott a sportlétesítményből. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?