Nagy különbséggel akart nyerni

<p>Ötvenkilós különbséggel lett erőemelő világbajnok, de ő többre vágyott, nagyobb előnnyel akart nyerni. Sérülten azonban nem tudott megbirkózni a nagyobb súlyokkal.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

A somorjai Szelle Attila tavaly a németországi Herzbergben tette le névjegyét a 18–19 évesek 100 kilogrammos súlycsoportjában: 670 kilós összteljesítménynyel végzett az élen. Guggolásban 240, fekvenyomásban 170, felhúzásban 260 kilót nyomott ki.

„A 670 kiló nem a legjobb eredményem – mondja az úszori Gladiator Club versenyzője. – Sérülten mentem ki a GPC szervezet vb-jére, és pénzhiány miatt a felkészülésem se volt a legjobb. Felhúzásban elért teljesítményemmel elégedett voltam, a guggolásban többet akartam mutatni. Háromszáz kilós világcsúcsra készültem, de csak 240 kg-ig jutottam. Nagy különbséggel szerettem volna nyerni, csukló- és hátsérülésem, kisebb izomszakadásom azonban megakadályozott ebben. Túlzásba vittem az edzéseket, így most pihenek, hogy tavasszal újra kiváló formában legyek. Mert áprilisban szeretném megdönteni a világcsúcsot.”

Az erőemelés három versenyszáma közül a felhúzás a kedvence. Ha megnézzük Attila herzbergi eredményeit, kiderül, hogy ebben képes a legnagyobb teljesítményre. „Mindig ez állt hozzám a legközelebb, úgy érzem, a felhúzásban gond nélkül fejlődhetek tovább” – tesz különbséget a kívülálló számára nehezen kiismerhető izomterhelő próbák között.

Tizennégy évesen kezdett erősíteni, tizenhat éves volt, amikor azt mondták neki, kipróbálhatná az erőemelést. Tizenhét évesen került az úszori klubba, s egy újabb év elteltével már világbajnok lett. „Mindig felnéztem az erős emberekre, az izmosabbakra. Életem legjobb döntése volt, amikor megpróbáltam az erőemelést – jelenti ki határozottan a csallóközi tinédzser, aki tavaly érettségizett a somorjai gimnáziumban. – Egy életre szóló élmény volt a herzbergi diadalom. Hihetetlen, ami velem történt, még mindig nem nagyon tudtam feldolgozni. Utána sok kedvező visszajelzést kaptam, még ismeretlenek is gratuláltak. Persze jött elmarasztaló üzenet is, de azokkal nem foglalkozom. Tavasszal világcsúcsot akarok dönteni az Eb-n, majd szívesen indulnék a Las Vegas-i világbajnokságon, később pedig kipróbálnám magamat testépítésben.”

A gyors feltörés után újabb távlatok nyílnak Attila előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?